Coronavirusul a ajuns în Israel: Primul caz a fost confirmat la un cetățean întors de pe nava Diamond Princess

Coronavirusul a ajuns în Israel: Primul caz a fost confirmat la un cetățean întors de pe nava Diamond Princess
Foto: pixabay.com

Autoritățile israeliene au confirmat vineri existența primului caz de infectare cu coronavirus. Acesta a fost depistat la un pasager de pe nava Diamond Princess care s-a întors în țară după ce a putut părăsit ambarcațiunea.

„Unul dintre pasagerii care au revenit de pe pe pachebotul din Japonia a fost testat pozitiv la capătul unei examinări la laboratul central al ministerului Sănătății”, au precizat autoritățile israeliene, într-un scurt comunicat, în care se arată că ceilalți pasageri israelieni reveniți în țară nu sunt infectați, conform AFP, citat de Hotnews.

Din cei 15 cetățeni israelieni prezenți pe nava de croazieră Diamond Princess, 11 s-au întors vineri în țară. Aceste persoane au fost testate și una dintre ele, o femeie, a fost diagnosticată cu noul coronavirus și plasată în carantină.

Toți foștii pasageri au fost plasați în carantină pentru 14 zile la spitalul Sheba din Tel Hashomer (centru).

Sosirea noului coronavirus în Israel este „inevitabilă”, declara la începutul lunii premierul Benjamin Netanyahu, care a cerut autorităților medicale să caute un vaccin împotriva acestui virus care a apărut în China.

Reamintim că 17 români au fost blocați de pe 3 februarie până pe 19 februarie pe nava de croazieră Diamond Princess care a fost grav lovită de epidemia de coronavirus. Doi dintre aceștia au și contractat virusul.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cei șase români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, după ce au petrecut clipe de coșmar pe nava de croazieră Diamond Princess, au părăsit Japonia la bordul unei aeronave trimise de guvernul italian și vor sosi în această noapte la Berlin. Din capitala Germaniei, aceștia vor fi preluați de către o aeronavă pusă la dispoziție de Ministerul Apărării și vor ajunge înapoi în țară sâmbătă.

La nivel mondial, 2.248 au murit în urma infectării cu coronavirus. În total au fost depistate 76.775 de cazuri de infectări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`