CORONAVIRUS | Hong Kong va acorda un sprijin financiar locuitorilor care se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi

CORONAVIRUS | Hong Kong va acorda un sprijin financiar locuitorilor care se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi
Sursa Foto: Hepta.ro

Hong Kong anunță că vaacorda un sprijin financiar de aproximativ500 de euro cetățenilor care își fac testul COVID-19 și descoperă că sunt infectați cu virusul ucigaș. Această măsură are ca scop încurajarea testării, a explicat secretarul pe Sănătate Sophia Chan, conform The Star.

Locuitorii din Hong Kong primesc 500 de euro dacă se testează pentru Covid-19 și sunt pozitivi

Măsura a fost luată după ceautoritățile sanitare au întâmpinat probleme în momentul în care au efectuat o anchetă epidemiologică cu scopul identificasursa infectării pentru o parte din ultimele decese înregistrate. Acest lucru indică faptul că multe persoane contagioase sunt asimptomatice, iar Guvernuldin Hong Kong intenționează să le identifice să lecompenseze.

„Testarea este o strategie foarte importantă, mai ales când te confrunți cu o situație gravă, precum cea din Hong Kong. Numărul de îmbolnăviri care nu au legătură cu contacte directe a început să crească în ultimele zile. Așa că acum testăm mai mulți oameni”, a mai spus Chan.

De asemenea, autoritățile au impus și testarea obligatorie pentru toate persoanele care au frecventat cele 14 centre de dans existente, fiindcă se pare că aceste locuri ar fi legate de creșterea îmbolnăvirilor.

„Sperăm ca acest sprijin guvernamental va ajuta rezidenții cu venituri mici, care sunt îngrijorați de pierderea salariilor dacă trebuie să fie izolați după un test Covid cu rezultat pozitiv”, a declarat ministrul Sănătății Sophia Chan.

Hong Kong începe testarea în masă a populației

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirusa crescut recent în Hong Kong. Prin urmare, ridicarea restricțiilor de călătorie între Hong Kong și Singapore a fost amânată cu două săptămâni.

Autoritățile de la Hong Gong vor să înceapă testarea masivă a populației pentru a stopa răspândirea noului virus SARS-CoV-2. Cinci noi centre de testare vor fi deschise în acest scop. În prezent, în țară sunt deschide altepatru centre.

De asemenea, autoritățile au impus și testarea obligatorie pentru toate persoanele care au frecventat cele 14 centre de dans existente, fiindcă se pare că aceste locuri ar fi legate de creșterea îmbolnăvirilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)