CORONAVIRUS | Germania, între reguli și nepăsare. Unde nu se respectă distațarea socială (FOTO)

Recent, Germania a extins măsurile de distanțare socială până la 29 iunie, în efortul de a restricționa răspândirea noului coronavirus, potrivit unui acord între guvernul federal și autoritățile regionale.

Mai exact, guvernele din cele 16 state federale ale Germaniei permit doar reuniunile de până la 10 persoane, însă recomandă oamenilor să-și limiteze în continuare numărul de contacte sociale și să mențină cât mai restrânsă dimensiunea grupului.

Cu toate acestea, imagini surprinse în ultima zi a lunii mai într-un parc din Kreuzberg, un cartier al Berlinului, arată faptul că distanțarea socială nu este respectată de toți cetățenii.

Locul, preferat pentru agrement, a fost asaltat de mii de oameni, care s-au relaxat la iarbă verde sau printr-o plimbare cu bărcile gonflabile, aflându-se la o distanță deosebit de mică. Mai mult, unele bărci chiar se atingeau pe apă, în ciuda atenționării autorităților.

Măsuri de relaxare a restricțiilor în Germania

Primele măsuri de ridicare a restricțiilor în Germania au fost aplicate pe data de 4 mai, când au fostredeschise parțial magazinele, iar o parte din elevi s-au reîntors în clase.

Cu toate acestea, Institutul Robert Koch (RKI) nu a recomandat ridicarea totală a măsurilor pentru stoparea răspândirii infectărilor cu coronavirus, pe fondul reluării creșterii numărului de infectări cu COVID-19.

Proteste pentru ridicarea restricțiilor în Germania

Mai multe protesteîmpotriva măsurilor restrictive luate de către autorități au fost organizate înGermania.

Poliția a arestat aproximativ 30 de persoane în timpul unei manifestații în fața clădirii Reichstag din Berlin, în urmă cu câteva săptămâni, din cauza nerespectării regulilor impuse de autorități.

În același timp cu mitingurile de la Berlin, mai multe proteste au avut loc și la Frankfurt și Munchen. În jur de 3000 de persoane s-au adunat la Marienplatz din Munchen.

Potrivit martorilor oculari, manifestanții au acuzat politicienii și medicii pentru criza provocată deCOVID-19și pentru reducerea drepturilor fundamentale ale populației.

Până în prezent, peste 183.000 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate pe teritoriul Germaniei, în timp ce mai mult de 8600 de oameni și-au pierdut viața din pricina noului coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:32 - Traian Băsescu a mers să voteze pentru prezidențiale: „Sunt convins că românii vor ieși la vot și vor alege bine” / „Să știți că nu mă duc în Congo, doar am amenințat” (VIDEO)
11:03 - Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că, astăzi, nimeni nu o să-și facă bagajul să plece în altă țară. Iubesc țara asta și continui să lupt pentru ea” (VIDEO)
10:52 - Un tânăr din Vâlcea a fost amendat și a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii după ce și-a decorat autoturismul cu luminițe LED
10:45 - Un polițist de frontieră s-a împușcat în cap. Urma să efectueze paza la o secție de votare din Giurgiu
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)