CORONAVIRUS | Franța va începe duminică programul de vaccinare
Franţa va începe programulde vaccinare anti-COVID-19 duminică, 27 decembrie, a anunţat luni pe Twitter ministrul francez al sănătăţii Olivier Veran, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Primii care vor fi vaccinați sunt cei mai vulnerabili ai populaţiei precum vârstnicii, a spusOlivierVeran.
De asemenea, el a spus, într-o emisiune pe postul de radio Europe 1, că vaccinurile anti-COVIDar trebui să fie eficiente şi împotriva noii tulpinia noului coronavirus.
„Teoretic, nu există motive să se creadă că vaccinul nu ar fi eficient”, întrucât boala rămâne aceeaşi, a spus Veran.
Mai multe state utilizează deja vaccinul oferit dePfizer/BioNTech
Regatul Unit a devenitprima țară din lumecare autorizeazăvaccinul anti-coronavirusde laPfizerșiBioNTechpentru utilizare pe scară largă, transmiteBBC.MHRA, autoritatea britanică de reglementare în sector, susține că injecția, care oferă o protecție de 95% împotriva bolii COVID-19, este sigură pentru a fi distribuită.
Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane, cu câte două injecții pentru fiecare. Acesta este cel mai rapid vaccin care s-a transformat vreodată din concept în realitate, cu doar 10 luni pentru parcurgerea unor pași de dezvoltare care adesea se întind pe un deceniu.
Apoi, Canada a devenita doua țară care aprobăvaccinul anti-Covidprodus de companiaPfizer. Autoritățile din Canada susțin că vaccinuleste ”sigur, eficient și de bunăcalitate”,conform Sky News.
„Eficacitatea vaccinului a fost determinată la aproximativ 95%. Vaccinul a fost tolerat bine de participanți și nu există îngrijorări importante privind sănătatea. Evaluarea beneficii-risc pentru vaccinul anti-COVID-19Pfizer–BioNTecheste considerată favorabilă”, a anunțat Health Canada, autoritatea de reglementare sanitară din această țară.
Și Arabia Saudităa aprobat joi utilizarea noului vaccincoronavirusPfizer–BioNTech, devenind astfel a doua țară din Golf, după Bahrain, care permite utilizarea medicamentului, exemplu urmat și de Singapore sau SUA. Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a anunţat vineri că a autorizat primul vaccin împotriva COVID-19 pentruutilizare de urgenţă în SUA, acesta reprezentând un pas major în stoparea pandemiei, iar potenţialele beneficii ale vaccinăriisunt mai importante decât eventualele efecte adverse.
Vaccinul împotriva COVID-19dezvoltat dePfizerșiBioNTecheste un vaccin de tip nou, intitulat mARN, care folosește un fragment micuț de cod genetic din virusul pandemic pentru a învăța corpul cum să lupte împotriva acestei boli infecțioase și să construiască imunitate.
Niciun vaccin de tip mARN nu a mai fost aprobat pentru utilizare la om până acum, deși diferite persoane au mai primit seruri de acest gen în cadrul studiilor clinice.