CORONAVIRUS | Donald Trump renunță la decizia ca New York să intre în carantină. În SUA au fost înregistrate deja aproape 120.000 de cazuri și 2.000 de decese

CORONAVIRUS | Donald Trump renunță la decizia ca New York să intre în carantină.  În SUA au fost înregistrate deja aproape 120.000 de cazuri și 2.000 de decese
Foto: Facebook / Donald Trump

Donald Trump pare să dea înapoi în ceea ce privește decizia privind itrarea în carantină a unei părți din New York și din alte state, după ce guvernatorul Andrew Cuomo a avertizat că izolarea statului va duce la „haos” și va reprezenta o „declarație federală de război”. .

„Este o idee nemaipomenită, sincer”, a spus Cuomo pentru CNN sâmbătă seara, la câteva ore după ce președintele a părut că vrea să renunțe la ideea de a bloca părți din New York, New Jersey și Connecticut pentru a încerca să încetinească răspândirea coronavirusului.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Johns Hopkins, sâmbătă seara, peste 116.000 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în SUA cu aproape 2.000 de decese. New York este de departe cel mai grav afectat stat american.

„Este cu totul opus față de ceea ce dorește președintele să facă, să lucreze cu statele, să conducă economia și să obțină un sentiment de stabilitate. În acest moment nu ați fractura literalmente întreaga națiune, deoarece nu este doar New York, New Jersey, Connecticut, ci Louisiana și New Orleans. Numerele vor continua să crească și la fiecare câteva zile va fi un alt punct fierbinte. ”

El a adăugat: „Ar fi haos. Dacă am începe să închidem zonele din toată țara, ar fi doar bizar, contraproductiv, anti-american, anti-social”.

reședintele Trump a declarat, sâmbătă după-amiază, că ia în considerare „o punere în aplicare” a carantinei pentru New York și New Jersey și a unor părți din Connecticut. Decizia ar putea fi anunțată la sfârșitul zilei.

El nu a spus altceva decât că în urma măsurii călătoria va fi restricționată în afara zonei de carantină și că va fi o perioadă de două săptămâni.

„Vreau să fie în carantină pentru că este un focar”, a declarat el reporterilor sâmbătă. „Mă gândesc la asta”.

Președintele a spus că nu dorește să o facă, dar consideră că este o posibilă măsură drastică de combatere a răspândirii coronavirusului. El a spus că newyorkezii se deplasau în Florida și că răspândeau coronavirusul acolo, scrie fox5ny.com.

Președintele Trump a făcut comentarii în timp ce pleca de la Casa Albă să se îndrepte spre Norfolk, Virginia pentru a vedea o navă spital care urma să se îndrepte spre New York pentru a oferi camere de urgență pentru internarea bolnavilor COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`