CORONAVIRUS: Directorul unui spital din Wuhan a murit din cauza infecției. Bilanțul deceselor

CORONAVIRUS: Directorul unui spital din Wuhan a murit din cauza infecției. Bilanțul deceselor
Foto: hepta.ro / Zuma Press / Cheng Min

Directorul unui spital din Wuhan, considerat a fi epicentrul epidemiei de coronavirus din China, a murit marți din cauza infecției cu temutul virus, informează Reuters.

Potrivit presei din China, bărbatul se numea Liu Zhiming și conducea Spitalul Wuchang. De altfel, numeroți angajați ai unităților medicale din zona afectată sunt contaminați cu noul coronavirus. Săptămâna trecută, autoritățile chineze vorbeau de peste 1.700 de angajați din domeniul sanitar care sunt infectați. Dintre aceștia, cel puțin șase au fost răpuși de virus.

Cele mai recente date arată că peste 1.800 de persoane au murit până acum din cauza Covid-19, la nivel mondial fiind înregistrate 73.000 de cazuri de infecție. Totodată, aproape 13.000 de pacienți infectați cu coronavirus s-au vindecat de la debutul epidemiei.

Autoritățile sanitare din China anunță că în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.880 de cazuri de îmbolnăvire și 98 de noi decese. Ar fi vorba însă de o scădere ușoară a numărului de cazuri în comparație cu situația de până acum.

În acest context, specialiștii estimează că până la finalul lunii aprilie, autoritățile ar putea ajunge să țină sub control epidemia.

Între timp, China continuă să impună măsuri dure încercând să oprească răspândirea virusului.

Astfel, Banca centrală chineză a anunțat că va curăța, la propriu, banii puși în circulație. Potrivit specialiștilor, această măsură și-ar putea dovedi eficiența, întrucât este dovedit faptul că banii sunt sunt obiecte pe care se află sute de bacterii.

Totodată, Guvernul din provincia Hubei a interzis circulația tuturor vehiculelor, informează Reuters. Excepție fac mijloacele de transport folosite pentru asigurarea serviciilor esențiale.

Este vorba, printre altele, despre ambulanțe și vehiculele Poliției.

În paralel, locuitorii provinciei Hubei vor fi supuși cu regularitate unor controale medicale, iar companiile vor avea nevoie de o aprobare din partea autorităților guvernamentale pentru a-și relua activitățile.

La finalul săptămânii trecute, a fot anunțat primul deces de pe teritoriul Europei al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani originară din provincia Hubei. Aceasta ajunsese în Franța, în 16 ianuarie, și a fost plasată în carantină abia în 25 ianuarie.

În acest context, amintim că un centățean român, aflat pe nava de croazieră Diamond Princess a fost diagnosticat cu coronavirus, fiind internat într-un spital din Japonia.

Într-un comunicat de presă transmis, luni, reprezentanții Ministerului român al Afacerilor Externe au transmis că în cazul niciunui alt cetățean român de pe Diamond Princess, nava aflată în carantină în portul nipon Yokohama, nu a fost raportată infecția cu coronavirus.

Diamond Princess, care avea circa 3.700 de oameni la bord – pasageri și membri ai echipajului, a fost plasat în carantină în 3 februarie, în portul Yokohama din Japonia. Cel puțin 355 de cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate deja pe navă, iar cei infectați au fost, de regulă, transportați către spitalele nipone.

La bordul navei de Diamond Princess se aflau 17 cetățeni români, dintre care 15 sunt membri ai echipajului, iar doi sunt pasageri.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`