Coronavirus | Directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din China admite că toate criticile referitoare la gestionărea pandemiei de către Beijing sunt de înțeles

Coronavirus | Directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din China admite că toate criticile referitoare la gestionărea pandemiei de către Beijing sunt de înțeles
sursa foto: hepta.ro // Zuma Press / Brennan O Connor

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a afirmat că înțelege criticile care au fost aduse la adresa Beijing-ului referitoare la pandemia de coronavirus. Însă, susține că toată criza cauzată de acest virus a fost bine gestionată de către autoritățile din China. În acest context, China a fost acuzată de lipsă de transparență, dar statul a catalogat aceste acuzații ca fiind „ridicole”.

Criticile la adresa Chinei privind noul coronavirus sunt de înșeles potrivit unui înalt oficial

Un înalt oficialal Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China a vorbit sâmbătă despre faptul că acele critici publice în legătură cu epidemia de coronavirus inițială sunt de înțeles, dar a este de acord cu modul în care Beijing-ul a gestionat criza, potrivit Reuters.

„Cu o epidemie atât de mare în China și în lume, este foarte normal să primim critici din partea publicului”, a declarat reporterilor Gao Fu, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China, pe marginea întâlnirii anuale a parlamentului din țară.

„Noi le acceptăm cu umilință”, a adăugat Gao Fu.

Mai multe țări, inclusiv Statele Unite ale Americii și Australia, au criticat Beijing-ul pentru lipsa de transparență în primele zile ale pandemiei. China a etichetat acuzațiile ca fiind „ridicole”.

Gao Fu a afirmat că Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China ar trebui să își îmbunătățească mecanismul de raportare a epidemiei.

Însă, în ciuda unora dintre slăbiciunile care au fost expuse în agenția sa în timpul epidemiei, care a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului trecut, Gao Fu a declarat că răspunsul națiunii a fost „bun” în comparație cu alte țări, care au trebuit să gestioneze un „examen cu cartea închisă”.

Cu toate acestea, oamenii de știință chinezi nu pot încă stabili modul în care virusul a fost transmis oamenilor, a afirmat Gao Fu, adăugând: „Sper că publicul poate oferi oamenilor de știință mai mult timp pentru a înțelege acest virus”.

Competiția dintre țări pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus este „pozitivă”, a mai afirmat Gao Fu.

„China negociază cu diferite țări privind cooperarea în domeniul cercetării și dezvoltării vaccinurilor”, a mai precizat Gao Fu.

„Discutăm în ce moment trebuie să aducem în competiție prin protecția proprietății intelectuale pentru a accelera progresul”.

China a înregistrat o scădere bruscă a cazurilor transmise la nivel local din martie și până acum, întrucât restricțiile majore privind circulația persoanelor au ajutat la preluarea controlului asupra epidemiei în multe părți ale țării.

120 de state vor o anchetă asupra originii noului coronavirus

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, au apărut tot mai multe date conform cărora China, pe teritoriul căreia a apărut noul coronavirus pentru prima dată, a ascuns gravitatea bolii și capacitatea ei incredibilă de răspândire.

Beijingul a vorbit abia când era prea târziu. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății este acuzată că a favorizat China prin inermediul lui Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Donald trump a afirmat despre OMS că este o simplă marionetă a Chinei, iar luna trecută liderul de la Casa Albă a suspendat contribuția SUA la bugetul OMS. În condițiile în care Statele unite reprezentau cel mai mare donator al OMS. Trump a acuzat atunci OMS că promovează „dezinformările” Chinei cu privire la pandemia de coronavirus. În replică, președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că această criză nu ar trebui politizată.

Cel puțin 120 de state și-au anunțat sprijinul pentru o rezoluție care cere o anchetă asupra originii noului coronavirus, însă această anchetă nu vizează direct China, așa cum au cerut SUA, Australia și alte țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`