CORONAVIRUS | China are deja două vaccinuri eficiente împotriva COVID-19? Testele au avut succes

CORONAVIRUS | China are deja două vaccinuri eficiente împotriva COVID-19? Testele au avut succes
Sursa foto: Hepta

Primele teste clinice ale unor vaccinuri anti-COVID-19, realizate de două companii chineze, efectuate pe pacienți umani, au oferit rezultate încurajatoare, scrie Reuters.

Primul vaccin experimental, dezvoltat de filiala din Beijing a CNBG, a oferit o concentraţie ridicată de anticorpi în cazul tuturor pacienților infectați cu coronavirus (1.120 de persoane), cărora li s-a adminstrat tratamentul, au anunţat reprezentanţii CNBG.

De asemenea, CNBG, afiliat companiei de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a anunţat că un alt vaccin, produs de divizia sa din Wuhan, a declanşat la rândul lui apariţia unui procent ridicat şi sigur de anticorpi în organismele celor participanți la studiile clinice, în fazele preliminare.

Mai mult, cercetătorii din China au primit autorizaţiile necesare pentru a testa încă opt vaccinuri-candidate în teste realizate pe oameni, iar marţi se va demara Faza 3 pentru unul dintre vaccinurile companiei CNBG, realizat în Emiratele Arabe Unite.

Vaccinul din Wuhan împotriva COVID-19, testat cu succes pe oameni

Al doilea vaccin, dezvoltat de un institut de cercetare din Wuhan afiliat companiei mamă a CNBG (China National Biotec Group), a provocat un nivel înalt de anticorpi, fără reacții adverse serioase, arată datele preliminare din testul clinic inițiat în aprilie, care a implicat 1.120 de persoane sănătoase cu vârste între 18 și 59 de ani.

Potrivit presei de stat, acest vaccin experimental, împreună cu altul dezvoltat de o unitate Sinopharm, au fost oferite angajaților din companiile de stat care călătoresc în străinătate, producătorii căutând să obțină mai multe informații despre eficacitatea lor.

Vaccinul anti-coronavirus al Universității Oxford, testat pe oameni

Testele pe oameni ale unui alt vaccin, dezvoltat de Universitatea Oxford şi produs de compania farmaceutică AstraZeneca, au început în Brazilia, potrivit anunțului reprezentanţilor sponsorului Lemann Foundation, citează Reuters.

Mai exact, testele cu „ChAdOxl nCoV-19”, cunoscut şi sub denumirea de „AZD1222”, vor fi efectuate pe 2.000 de angajaţi sănătoşi din domeniul medical din oraşul Sao Paulo şi pe alte 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.

Un studiu, realizat pe şase maimuţe, au arătat că unele dintre primatele care au primit o singură doză de vaccin au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus într-un interval de 14 zile, iar toate maimuţele au dezvoltat astfel de anticorpi într-un interval de 28 de zile, informeazăBBC. Cu toate acestea, nu există deocamdată nicio garanție că rezultatele vor fi la fel de bune și la oameni, cu toate că sistemele imunitare sunt similare.

După expunerea la coronavirus, vaccinul a blocat virusul să se înmulțească și nu a dăunat plămânilor, animalele având o cantitate mai mică de virus în plămâni și căile respiratorii, potrivitpharmaceutical-technology.com.

Dacă vaccinul anti-coronavirus va primi certificările necesare, acesta ar putea fi lansat până la finalul anului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card