Boris Johnson a fost internat în spital după ce a continuat să prezinte simptome pentru COVID-19

Boris Johnson a fost internat în spital după ce a continuat să prezinte simptome pentru COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat duminică în spital pentru alte teste, după ce a continuat să prezinte simptome pentru infectarea cu noul coronavirus la 10 de zile după testul pentru depistarea COVID-19 a ieșit pozitiv, deși Downing Street a declarat că a rămas responsabil de guvern.

Nu există un „Plan B” dacă premirul britanic n-ar mai putea conduce Guvernul

Boris Johnson, care a rămas în izolare în Downing Street după ce a fost testat pozitiv pentru infectarea cu noul coronavirus, a prezentat în continuare o temperatură ridicată. Prin urmare, doctorii lui au considerat necesar ca premierul britanic să meargă la un spital, a cărui locație a rămas confidențială, pentru mai multe teste. Guvernul a declarat că a fost „o măsură de precauție”.

„La sfatul medicului său, prim-ministrul a fost internat în această seară la spital pentru teste”, a afirmat biroul său din Downing Street într-o declarație. Johnson urmează să rămână peste noapte, potrivit Reuters.

„Aceasta este o măsură de precauție, deoarece premierul continuă să aibă simptome specifice pentru infecția cu coronavirus la 10 zile după ce testul a ieșit pozitiv”, se mai arată în respectiva declarație.

Vestea spitalizării a venit abia după o oră după ce regina Elisabeta a emis un apel de raliere poporului britanic, spunând că vor depăși criza cauzată de coronavirus dacă rămân pe poziții.

Boris Johnson a devenit pe 27 martie primul lider al unei importante puteri care a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acesta s-a izolat în Downing Street, iar vineri a declarat că a rămas acolo pentru că temperatura nu a scăzut.

Downing Street a subliniat că aceasta nu este o admitere a unei stări de urgență întrucât Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului. Secretarul de externe Dominic Raab va prezida luni o întâlnire de urgență a guvernului pe fondul COVID-19, potrivit unei surse.

Nu există un „Plan B” sau un scenariu de succesiune în cazul în care premierul s-ar afla în incapacitate.

Regina Elisabeta a fost informată despre internarea într-un spital a lui Boris Johnson, a transmis Palatul Buckingham.

Președintele SUA Donald Trump a declarat că Boris Johnson este un „bărbat puternic” și transmite cele mai sincere urără de bine națiunii lui.

„Toți americanii se roagă pentru el”, a declarat Trump într-o conferință de presă. „Este un prieten de-ai mei, este un mare domn și un mare conducător și, după cum știți, a fost astăzi la spital, dar sunt încrezător și sigur că va fi bine”.

Boris Johnson a continuat să aibă simptome pentru infectarea cu coronavirus

Premierul britanicBoris Johnsona anunțat vineri că a rămas în izolare, prezentând ușoare simptome pentru COVID-19, cum ar fi creșterea temperaturi, șapte zile mai târziu după ce a fost testat pozitiv ca fiind infectat cu noulcoronavirus.

Boris Johnson, care părea obosit și stătea într-un scaun îmbrăcat într-o cămașă cu gât deschis, a postat un clip pe Twitter din Downing Street.

„Deși mă simt mai bine și am stat șapte zile în izolare, încă mai am unul dintre simptome, unul minor. Încă am temperatură. Deci, în conformitate cu sfatul guvernului, trebuie să-mi continui autoizolarea până când acest symptom nu se va mai manifesta”, a mărturisit acesta.

Boris Johnson a fost internat în spital după ce a continuat să prezinte simptome pentru COVID-19

Urmăriți B1TV.ro și pe
`