CORONAVIRUS | Austria anunță noi măsuri de relaxare a restricțiilor: Unele muzee vor fi redeschise

CORONAVIRUS | Austria anunță noi măsuri de relaxare a restricțiilor: Unele muzee vor fi redeschise
Foto: hepta.ro/Abaca Press / AA/ABACA

Austria este una dintre țările europene care au început deja o relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. În urmă cu câteva zile magazinele mici și cele de bricolaj au fost dechise, în timp ce restul magazinelor și frizeriile ar urma să-și reaia activitatea la începutul lunii mai. Asta în condițiile în care, rata zilnică a infecțiilor cu COVID-19 a ajuns la sub 1%. Iar acum, autoritățile austriece anunță că, de la jumătatea lunii mai, se vor redeschide și spațiile culturale și unele muzee, informează Reuters.

”De la jumătatea lunii mai se vot putea relua reprezentațiile în domeniul artistic şi cultural. Cu siguranță şi muzeele se vor redeschide”, a anunțat vicecancelarul austriac Werner Kogler. Deocamdată nu a fost stabilită o dată clară de la care spațiile culturale vor fi redeschise.

Pe de altă parte, autoritățile austriece au anunțat că evenimentele care presupun participarea unui numpr foarte mare de oameni vor fi suspendate până la finalul lunii august. În plus, teatrele ar putea rămâne închise chiar și după data de 31 august.

Totodată, ministrul Culturii, Ulrike Lunacek, a precizat că muzeele federale de stat nu se vor redeschide până la finalul lunii iunie.

În schimb, publicul va putea avea acces la biblioteci și librării.

Reprezentanții Executivului de la Viena au precizat însă că vor exista ajutări în privința mpsurilor restrictive dacă se va întâmpla ca numărul infecțiilor cu noul coronavirus va crește din nou.

Această relaxare parțială a restricțiilor presupune totuși că oamenii trebuie să poarte mănuși atunci când merg la supermarketuri pentru a se aproviziona.

Potrivit datelor raportate de autoritățile de la Viena, în ultima ssăptămână au fost confirmate aproximativ 100 de noi cazuri de infecatare în fiecare zi. În total, Austria raportează peste 14.500 de cazuri de contaminare cu COVID-19, dintre care 227 de pacienți sunt în stare gravă. Bilanțul deceselor a ajuns, în această țară, la 410, iar numărul celor care s-au vindecat de la debutul pandemiei este de peste 9.700.

Alte state europene care au început relaxarea restricțiilor

De altfel, în ultimele zile, autoritățile din mai multe state au anunțat că se pregătesc pentru o îmblânzire a restricțiilor impuse pentru a limita numărul infecțiilor cu COVID-19.

Prima țară care a luat astfel de măsuri este Cehia, unde cetățenilorli s-a permis să meargă la înot, să alerge sau să facă exerciții fizice fără a mai purta masca de protecție. Totuși, distanțarea socială trebuie respectată în continuare.

O serie de restricții vor fi eliminate în Norvegia, începând din 20 aprilie. Astfel, în țara nordică unitățile de învățământ vor fi deschise treptat.

Măsuri similare au anunțat și autoritățile din Danemarca și Germania.

Situația infectărilor cu COVID-19 la nivel mondial

La nivel mondial, numărul infactărilor cu SARS-CoV-2 a depășit 2.200.000, în timp ce bilanțul deceselor a ajuns la 150.646 de victime.

De asemenea, numărul pacienților care au fost declarați vindecați a depășit 560.000.

În continuare, Statele Unite ale Americii sunt țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19, cu peste 685.000 de cazuri confirmate și 35.521 de decese.

La nivel european, cea mai gravă situație este în Spania, unde există peste 188.000 de cazuri confirmate și 19.478 de decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac