CORONAVIRUS | Analiză: România, în topul 10 al țărilor cu riscul cel mai mare de extindere a infecțiilor cu COVID-19
România se află pe locul zece în lume în rândul țărilor cu riscul cel mai mare de extindere a pandemiei de COVID-19, potrivit unei analize realizate de Deep Knowledge Group, un consorțiu de organizații comerciale și non-profit, active pe mai multe planuri din zona de DeepTech și Frontier Technologies.
Pe primul loc în clasamentul negativ se află Italia, a treia țară din lume ca număr al infectărilor cu noul coronavirus și a doua la nivel mondial din punctul de vedere al deceselor în rândul pacienților contaminați cu SARS-CoV-2. Aceasta este urmată de Statele Unite, cea mai afectată țară din lume, atât ca număr al cazurilor de contaminare, cât și al deceselor. Top zece este completat în continuare de Marea Britanie, Spania, Franța, Suedia, Iran, Ecuador, Filipine și România.
Clasificarea țărilor în funcție de riscul de răspândire a COVID-19 a fost fîăcută ținând cont de o serie de factori medicali și non-medicali, printre care riscul de infecție, spitalizare și deces, precum și de problemele economice ale țării, calitatea vieții și probleme de natură geopolitică care ar putea rezulta în urma pandemiei.
În cadrul analizei au fost folosiți 24 de parametri specifici, grupați în patru categorii distincte: riscul de răspândire a infecțiilor, managementul guvernamental, eficiența sistemului de sănătate, riscuri specifice din punct de vedere regional.
Foto:dkv.global
Analiza citată a scos la iveală șifaptul că unele țări s-au dovedit foarte eficiente în combaterea COVID-19 încă de la începutul pandemiei. Autoritățile din aceste state s-au concentrat pe prevenirea timpurie a infecțiilor prin implementarea de măsuri de carantină înainte ca numărul de cazuri confirmate să depășească 50.000, precum și prin folosirea unor metode eficiente pentru tratarea pacienților spitalizați. În acest sens, sunt date ca exemplu China și Germania, state care și-au mobilizat rapid sistemele medicale pentru a limita răspândirea COVID-19 și a crește capacitate unităților medicale de a face față îmbolnăvirilor. În aceste state au fost utilizatenoile tehnologii, inclusiv inteligența artificială și robotica, în combinație cu tratamentele medicale.
Topul țărilor sigure în timpul pandemiei de COVID-19
Astfel, a fost întocmit un clasament al țărilor celor mai sigure în contextul pandemiei de COVID-19. Acestea au fost evaluate în funcție de criterii ca eficiența măsurilor de carantină, eficiența managementului guvernamental, monitorizarea și detectarea cazurilor de infecție și pregătirea sistemului de urgență.
Din topul 10 al statelor sigure fac parte: Israel, Germania, Coreea de Sud, Australia, China, Noua Zeelandă, Taiwan, Singapore, Japonia, Hong Kong.
Foto:dkv.global
Aproape două milioane de cazuri de infectare cu COVID-19, la nivel mondial
În acest moment, la nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de două milioane, iar bilanțul deceselor a depășit 125.000 de victime.
Pe de altă parte, aproape 500.000 de oameni din toată lumea au fost declarați vindecați.
Cele mai afectate state din lume de pandemia de COVID-19 sunt Statele Unite ale Americii, Spania, Italia, Franța și Germania.
Peste 6.800 de români infectați cu COVID-19
În ceea ce privește situația din România, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că la nivel național au fost confirmate 6.879 cazuri de contaminare cu COVID-19. În acest moment 241 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt internați la terapie intensivă.
Bilanțul deceselor, în țara noastră, a ajuns la 351 de victime.
Pe de altă parte, 1.051 de pacienți au învins infecția cu COVID-19 și au fost declarați vindecați.