CORONAVIRUS. America Latină depășește SUA și Canada ca număr de decese și devine a doua cea mai afectată regiune din lume de pandemia Covid-19, după Europa

Publicat: 13 07. 2020, 16:13
Foto: Hepta

America Latină a depășit luni, oficial, SUA și Canada ca număr de decese provocate de noul coronavirus. Astfel, regiunea Americii Latine şi Caraibilor a devenit a doua cea mai îndoliată regiune din lume de pandemia Covid-19, după Europa.

America Latină, a doua cea mai îndoială regiune de Covid-19 din lume

Regiunea Americii Latine şi Caraibilor a devenit luni a doua cea mai îndoliată regiune din lume de pandemia covid-19, după Europa, potrivit The Guardian.

Doar luni au fost înregistrate cel puțin 144.758 decese din cauza SARS-CoV-2. Astfel că această regiune depășește SUA și Canada, care au împreună 144.023, situându-se după Europa, care înregistrează 202.505 de decese.

COVID-19. Brazilia, cea mai îndoliată țară din America Latină

Dintre țările din America Latină, situația cea mai gravă este în Brazilia. Potrivit Worldometers.info, aproape 1.870.000 de oameni sunt infectați cu virusul chinez. Dintre acește persoane, peste 72.000 au decedat. Din fericire, alte peste 1,2 milioane s-au vindecat și au fost externate, dar în stare critică mai sunt 8.300 de brazilieni.

După Brazilia, cele mai afectate ţări din regiune sunt Mexicul – cu 35.006 de morţi la aproape 300.000 de cazuri de infectare, depăşind Italia – care este a patra cea mai îndoliată ţară din lume, Peru – cu 11.870 de morți și peste 326.000 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 şi Chile, cu 6.979 de morţi și peste 315.000 de locuitori infectați cu SARS-CoV-2.

Potrivit unor experţi, numărul oficial de morţi din cauza covid-19 în America latină este subestimat.

SUA, cel mai afectat stat de Covid-19 din lume

Potrivit autorităților de la Washington, în Sua sunt peste 2,3 milioane de pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia aproximativ 1,5 milioane s-au vindecat și au fost externați. Totodată, aproape 138.000 de americani infectați cu SARS-CoV-2 au decedat până acum.

Chiar și în acest context, administrația Trump vrea să redeschidă școlile din toamnă.

„Copiii i-au virusul la o rată de infectare mult mai mică decât orice altă parte a populației, lucru pe care îl știm. Datele nu arată nimic care să sugereze că reîntoarcerea copiilor la școală este periculoasă pentru ei”, a spus Betsy DeVos, secretarul american al Educației, potrivit Reuters.

Ce spune celebrul doctor american Anthony Fauci, după explozia cazurilor de coronavirus

Expertul american în boli infecțioase și consilierul guvernamental, Dr. Anthony Fauci, a declarat că unele state americane s-au redeschis prea repede – și acum plătesc prețul cu o creștere uriașă a infecțiilor.

„Există anumite momente în care, în ciuda liniilor directoare și a recomandărilor de deschidere cu atenție și cu prudență, unele state au sărit peste aceste etape și s-au deschis mult prea repede”, a spus Fauci.

„Cu siguranță, Florida a sărit peste câteva etape de control”, a adăugat el. Cazurile confirmate din Florida au crescut recent, cu o medie de peste 9.000 pe zi. Media a fost sub 1.000 pe zi până luna trecută.

Un nou val de COVID-19, pe fondul relaxării

În majoritatea statelor care au relaxat restricțiile au fost constatate creșteri în ceea ce privește bilanțul cazurilor noi deCOVID-19. În acest context Directorul OMSa atras atenția, astfel, asupra faptului că pandemia este în accelerare.

„Lumea este într-o fază nouă şi periculoasă. (…) Există un risc crescut deoarece multe persoane nu mai doresc să fie izolate în casele lor, iar guvernele sunt dornice să îşi redeschidă societăţile şi economiile. (…) Facem apel la toate statele şi toţi oamenii să manifeste vigilenţă extremă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Unul dintre primele state care au reintrodus restricții severe după izbucnirea unor noi focare deCOVID-19a fost China. Asta după ce numărul cazurilor de contaminarea început să se înmulțeascăîngrijorător la Beijing.