CORONAVIRUS | A murit unul din medicii chinezi cu COVID-19, a căror piele s-a înnegrit din cauza medicamentelor administrate împotriva infecției

Publicat: 03 06. 2020, 16:02

Unul dintre medicii de la Spitalul Central din Wuhan a căror piele s-a închis la culoare din cauza medicamentelor care le-au fost administrate pentru a combate infecția cu coronavirus a decedat. Este vorba despre urologul Hu Weifeng, care avea 42de ani și era internat de mai bine de patru luni la terapie intensivă, informează Daily Mail.

Cazul medicilor a căror piele s-a înnegrit în timpul tratamentului anti-COVID-19 a fost extrem de mediatizat

Cazul lui și al colegului său, Yi Fan, a fost extrem de mediatizat în urmă cu câteva săptămâni, în contextul în care pielea lor a căpătat o nuanță maronie, un efect secundar al antibioticelor care le-au fost administrate ca parte a tratamentului împotriva coronavirusului. Inițial, specialiștii din China au crezut că pielea celor doi s-a înnegrit ca urmare a unor dezechilibre hormonale apărute după ce SARS-CoV-2 le-ar fi afectat ficatul.

Hu Weifeng a murit după patru luni petrecute la terapie intensivă

Hu Weifeng s-a infectat cu noul coronavirus în timp ce trata pacienții cu COVID-19 de la spitalul din Wuhan. Ambii medici au primit confirmarea contaminării pe 18ianuarie, fiind ulterior spitalizați, și au primit același tratment.

Yi Fan s-a recuperat complet, potrivit reprezentanților spitalului din Wuhan.

Hu Weifeng, în schimb, a trecut printr-o perioadă în care s-a simțit mai bine, însă pe 22 aprilie acesta a suferit o hemoragie cerebrală și a intrat în comă, iar în cele din urmă a decedat. De-a lungul spitalizării sale, acesta a fost dializat și a respirat printr-o traheostomie.

Hu Weifeng este al șasele medic cu COVID-19, de la spitalul din Wuhan, care a murit. Datele oficiale transmise de autoritățile din China arată că au fost contaminate cu noul coronavirus peste 230 de cadre medicale de la unitatea sanitară din orașul considerat multă vreme ca fiind epicentrul pandemiei de coronavirus.

Situația infectărilor cu coronavirus în China

Potrivit datelor publicate de worldometers.info, până în acest moment, în China au fost confirmate peste 83.000 de cazuri de COVID-19, iar bilanțul victimelor a ajuns la 4.634. Totodată, de la debutul pandemiei, peste 78.000 de persoane au fost declarate vindecate.

Testare masivă în Wuhan, de teama unui al doilea val de COVID-19

China, de unde a pornit pandemia de coronavirus, este unul dintre primele state care au depășit primul val al îmbolnăvirilor. În aceste condiții, în Wuhan a început o testare în masă a populației de teama unui al doilea val de infectări.

Autoritățile dincapitala provinciei Hubei au testat peste 3 milioane de locuitori pentrucoronavirusîn aprilie și mai și au ca obiectiv testarea tuturor celorlalți rezidenți, a declarat presa de stat, întrucât orașul în care a fost depistat pentru prima dată noulcoronavirusse confruntă cu amenințarea unuial doilea val de infectări, potrivitReuters.

Ulterior, la finalul lunii mai, autoritățile au anunțat că, în zece zile, au testat pentrucoronaviruspeste 9 milioane de persoane, cifră care reprezintă 85% din populația orașului cu 11 milioane de locuitori.

Această campanie masivă de testare în masă a populației din orașulWuhanare loc în contextul în care autoritățile se tem de izbucnirea unui al doilea val deCOVID-19. Asta după ce a fost înregistrată o creștere a cazurilor importate înChina,în special din Rusia, de la cetățeni chinezi care se reîntorc în țară.