Coreea de Sud cere retragerea soldaților nord-coreeni trimiși în Rusia pentru războiul din Ucraina (VIDEO)

Coreea de Sud cere retragerea soldaților nord-coreeni trimiși în Rusia pentru războiul din Ucraina (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta.ro

Coreea de Sud a vorbit cu ambasadorul rus în Coreea de Sud și a cerut retragerea trupelor nord-coreene trimise în Rusia pentru a participa la războiul din Ucraina.

1.500 de soldați nord-coreeni, trimiși în Rusia

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a transmis că Rusia vrea să continue cooperarea cu Coreea de Nord, dar a asigurat că alianța nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni pentru că nu se bazează pe acțiuni împotriva vreunei țări, conform știrileprotv.

Dar, ministrul britanic de Externe se află, luni, la Seul și a declarat că acțiunile Rusiei sunt ilegale, dar și imprudente. În plus, a adăugat că Londra va colabora cu Seului pentru a răspunde la această situație.

În jur de 1.500 de soldați nord-coreeni au fost trimiși în Rusia pentru a se adapta, apoi vor merge pe frontul din Ucraina și numărul militari se așteaptă să ajungă la circa 12.000.

Coreea de Sud a publicat imagini din satelit care arată desfășurarea soldaților străini.

Îngrijorările Seulului

Ministrul adjunct de Externe din Coreea de Sud și-a transmis ambasadorului rus în Coreea de Sud îngrijorările legate de această trimiterea a trupelor nord-coreene în Rusia și a cerut retragerea acestora și încetarea colaborării în privința acestui domeniu.

Acesta a adăugat că trimiterea armelor și trupelor nord-coreene în Rusia pentru a ajuta cu războiul din Ucraina este „o ameninţare gravă nu numai pentru securitatea Coreii de Sud, ci şi a comunităţii internaţionale”, dar încalcă și „numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU şi Carta ONU”.

Ambasadorul rus în Coreea de Sud a transmis că această colaborare dintre Rusia și Coreea de Nord nu este îndreptată împotriva securității Coreii de Sud.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`