Coreea de Nord, prima țară care susține rezultatele „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei

Coreea de Nord, prima țară care susține rezultatele „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a susținut rezultatele „referendumurilor privind aderarea la Rusia”, care au avut loc în autoproclamatele Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk și pe teritoriile ocupate din regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina, informează Agenția Centrală de Știri din Coreea.

Kim Jong-un sprijină Rusia

„Arătăm respect față de voința locuitorilor din Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie, care aspirau să devină parte a Rusiei și sprijinim poziția guvernului rus privind acceptarea regiunilor de mai sus în componența sa”, a declarat reprezentatul MAE.

Coreea de Nord a fost singura țară care a susținut rezultatele „referendumurilor privind aderarea la Rusia”. Organizația Națiunilor Unite, Statele Unite și multe țări ale UE s-au opus anexării teritoriilor ucrainene.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată, a anunţat marţi, 4 octombrie, armata sud-coreeană. Tirul acestei rachete, care se înscrie într-o campanie intensivă de teste lansate de Phenian, a avut loc în „est”, a indicat înaltul comandament al armatei sud-coreene într-un comunicat, fără alte detalii. Paza de coastă japoneză a confirmat, de asemenea, lansarea unei rachete nord-coreene, informează agerpres.

Japonia le-a cerut marţi locuitorilor din anumite zone să evacueze casele şi să meargă la adăposturi, după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată.

„Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă. Vă rugăm să deplasaţi spre clădiri sau în subteran”, a declarat guvernul nipon într-o alertă emisă la 07.29 (luni, 22.29 GMT) care, potrivit televiziunii naţionale NHK, priveşte două regiuni din nordul ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`