Coreea de Nord a tras focuri de artilerie după acțiunile „gangsterilor militari” din Sud. Seulul a răspuns în forță

Coreea de Nord a tras focuri de artilerie după acțiunile „gangsterilor militari” din Sud. Seulul a răspuns în forță
Foto: Hepta - DPA Images

Coreea de Nord a tras peste 200 de focuri de artilerie, vineri, în zona frontierei maritime disputate cu Coreea de Sud, într-o nouă escaladare a tensiunilor dintre cele două state, determinând Seulul să ia măsuri „corespunzătoare” și să execute un exercițiu cu trageri reale, relatează Reuters.

Coreea de Nord a tras focuri de artilerie ca „răspuns natural” la acțiunile „gangsterilor militari” din Sud

Nordul comunist susține că a efectuat exerciții de tragere ca „răspuns natural” la acțiunile militare ale „gangsterilor militari” din Coreea de Sud din ultimele zile. Phenianul a amenințat, totodată, cu un „puternic răspuns fără precedent” în cazul în care Seulul va continua cu manevrele provocatoare.

Schimbul i-a făcut pe locuitorii de pe două insule sud-coreene din zona frontierei maritime de vest să se ascundă în adăposturile antibombă la îndrumarea armatei, care ulterior a executat trageri reale spre Linia delimitării de nord (NLL) pe care și-o dispută cele două state.

Artileria nord-coreeană nu a provocat nicio pagubă militară și nicio victimă civilă în Sud, susține armata sud-coreeană.

„Acesta este un act de provocare care escaladează tensiunile și amenință pacea în Peninsula Coreeană”, a declarat ministrul sud-coreean al apărării, Shin Wok-sik.

Obuzele artileriei nord-coreene au aterizat pe latura nordică a frontierei maritime, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei sud-coreene, Lee Sung-jon, într-o conferință de presă, menționând de asemenea că militarii au monitorizat manevrele Nordului de-a lungul țărmurilor sud-coreene, în cooperare cu armata SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`