Coreea de Nord a simulat un atac nuclear tactic. „Exerciţiul urmăreşte să transmită un mesaj clar inamicilor”

Coreea de Nord a simulat un atac nuclear tactic. „Exerciţiul urmăreşte să transmită un mesaj clar inamicilor
Sursa foto: Shutterstock

Coreea de Nord a confirmat, joi, că a lansat două rachete balistice, cu rază scurtă de acțiune și spune că a fost o „simulare de lovitură nucleară tactică”, în condițiile neînțelegerilor cu SUA și Coreea de Sud.

Simularea unei lovituri nucleare tactice

După încetarea manevrelor militare comune SUA-Coreea de Sud, a avut loc lansarea rachetelor, conform știrileprotv.
Rachetele au fost lansate, miercuri, spre Marea de Est și simulează o lovitură nucleară tactică ce are ca scop distrugerea totală a centrelor principale de comandă și baze aeriene, în Coreea de Sud.

„Prima a fost lansată în jurul orei 23:38 (14:38 GMT), la o altitudine maximă de aproximativ 50 de kilometri şi o distanţă de zbor de aproximativ 350 de kilometri. A doua, în jurul orei 23:46, la o altitudine maximă de aproximativ 50 de kilometri şi o distanţă de zbor de aproximativ 400 kilometri”, a informat armata japoneză.

În contextul exercițiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, Phenianul a vrut să avertizeze prin lansarea rachetelor balistice și susține că „exerciţiul urmăreşte să transmită un mesaj clar inamicilor”.

Bombardier american deasupra peninsulei coreene

Phenianul a fost revoltat de faptul că a observat un bombardier strategic american B-1B, care survola peninsula coreeană și consideră prezența sa o amenințare gravă.
Coreea de Sud afirmă că menține pregătirea în colaborarea cu SUA.

Corea de Sud, SUA și Japonia au efectuat un exercițiu naval trilateral de apărarea antirachetă. Aceste țări și-au consolidat cooperarea în domeniul apărării în ultima perioadă, ca răspuns la acțiunile din partea Phenianului, care a testat foarte multe arme în acest an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`