Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice, anunță Seulul

Coreea de Nord a lansat un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice, anunță Seulul
Sursa Foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat astăzi un tir multiplu de rachete de croazieră în largul coastelor sale estice. Acțiunea are loc în contextul în care armata sud-coreeană desfăşoară în aceste zile exerciţii militare comune cu forţe americane, scrie voanews.

Tir de rachete de croazieră, lansat de Coreea de Nord

Lansările de astăzi au avut loc la doar trei zile după ce Coreea de Nord a tras o rachetă cu rază scurtă de acţiune în largul coastelor sale estice.

„Ne vom încheia cu succes exerciţiul Freedom Shield conform planificării'”, a transmis armata sud-coreeană.

Coreea de Sud şi SUA vor încheia mâine „Freedom Shield 23” după 11 zile de exerciţii.

Phenianul critică de multă vreme exerciţiile desfăşurate în comun de forţele sud-coreene şi americane, spunând că sunt o pregătire pentru invadarea Coreei de Nord.

Coreea de Nord şi-a înmulţit testele militare în ultimele săptămâni, lansând o rachetă balistică intercontinentală săptămâna trecută şi efectuând ceea ce a numit a fi o simulare de contraatac nuclear împotriva SUA şi a Coreei de Sud în weekend.

Washingtonul și Seulul au intensificat cooperarea în domeniul apărării în fața unei amenințări militare și nucleare tot mai mari din partea Coreei de Nord, care în ultimele luni a intensificat testele de armament.

Noua demonstraţie de forţă avut loc cu doar câteva ore înainte de vizita președintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol la Tokio.

Se pare că acesta va aborda în capitala Japoniei problema programelor nord-coreene de rachete şi arme nucleare, într-un moment în care Seul şi Washington desfăşoară manevre militare pe care Phenianul le vede ca pe o repetiţie a unei invazii a teritoriului său.

Este a treia demonstraţie de forţă a Phenianului de duminică, când Coreea de Sud şi Statele Unite au organizat cele mai mari exerciţii militare comune din ultimii cinci ani în această săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`