Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile și calea ferată de la granița cu Sudul. Focuri de avertisment din partea Seulului (VIDEO)

Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile și calea ferată de la granița cu Sudul. Focuri de avertisment din partea Seulului (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta

Coreea de Nord a aruncat în aer unele drumuri și calea ferată de la granița cu Sudul, acțiuni care intensifică tensiunile în peninsula coreeană.

Explozii la granița Nordului cu Sudul

Drumurile și calea ferată din partea de nord și care mergeau până în sud, au fost aruncate în aer. Coreea de Sud a răspuns cu focuri de avertisment la linia de demarcația militară care desparte cele două țări, chiar dacă exploziile nu au provocat pagube Seulului, conform Hotnews.

Phenianul a promis, săptămâna trecută, că va tăia complet legăturile rutiere și feroviare intercoreene și că va fortifica zonele de pe partea sa de frontieră.

Seului a avertizat că Nordul și-a trimis armata să arunce în aer drumurile de la graniță. Phenianul a instalat mine și bariere de-a lungul frontierei, iar Sudul și-a intensificat măsurile de supraveghere și pregătire după explozii.

Sudul a împrăștiat pliante din drone

Coreea de Nord a acuzat Sudul că a trimis, vineri, drone care au împrăștiat pliante anti-Nord în Phenian și spune că este o acțiune politică și militară care ar putea duce la un război. În plus, în weekend, Nordul a avertizat referitor la o „calamitate teribilă” dacă Sudul va trimite din nou drone deasupra Phenianului.

Coreea de Nord a transmis că a plasat opt unități de artilerie înarmate la frontieră, fiind pregătite să deschidă focul.

Coreea de Sud și de Nord sunt în război după conflictul de 1950-1952 care s-a încheiat printr-un armistițiu, nu prin tratat de pace. Cele două țări au declarat, în 2018, că nu va mai exista război, dar Coreea de Nord a readus armele grele în zona demilitarizată de frontineră după ce ambele părți au considerat că acordul nu mai este valabil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`