Contextul conflictual din Oriectul Mijlociu a dus la apariția unui nou Comando: Brigada OZ, o nouă unitate de elită a Israelului

Contextul conflictual din Oriectul Mijlociu a dus la apariția unui nou Comando: Brigada OZ, o nouă unitate de elită a Israelului
Foto: QMagazine

Contextul actual de securitate din Orientul Mijlociu, precum şi pericolul reprezentat de Statul Islamic au dus la apariția unei noi unității a armatei Israelului. Cea mai noua brigadă de elită a IDF-ului se numește OZ.
Caracteristicile sale şi scopul său sunt prezentate într-un articol publicat de QMagazine.

„Bigada OZ” a luat ființă acum aproximativ o lună, la 27 decembrie 2015, iar acum o săptămână, membrii brigăzii au terminat deja primul exerciţiu care a durat patru zile.

Soldați noului comando, sub conducerea colonelului David Zini, au depus jurământul și au primit insigna de recunoaștere. Insigna descrie litera Kaf (C), prima literă în ebraică a cuvântului „comando” şi este înfăţişată sub forma unui cuţit care iese din mare şi are în spate munţii, simbolizând capabilităţile unităţii de dislocare terestră, pe mare şi în aer.

Noua structură va acţiona ca parte a celei de-a 98-a Divizii de Infanterie a IDF (Forţele de Apărare Israeliene), condusă de Generalul de Brigadă Uri Gordin, şi reuneşte soldaţi din Unitatea Maglan (specializată în operaţiuni desfăşurate în spatele liniilor inamice), Egoz (unitate de recunoştere în antiterorism şi război de gherilă), Duvdevan (recunoscută pentru operaţiunile militare sub acoperire în mediile urbane) şi din Rimon (unitate de război în deşert).

„Brigada Comando nu este doar integrarea unei elite a trupelor de Infanterie sub o singură comandă, ci este şi unitatea care va conduce operaţiuni tactice şi operaţionale, care va dezvolta ştiinta şi arta războiului în operaţiuni speciale, pentru a câştiga războaie şi pentru a lovi inamicul între lupte”, a spus Gordin.

71 de isrelieni au murit, iar câteva sute au fost răniţi în conflictul pe care aceștia îl poartă cu palestinienii. De partea cealaltă, au murit 2203 de palestinieni, majoritatea combatanţi terorişti, şi au fost răniţi peste 10.000.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie