Constantin Ciorobea, despre faptul că centrele de comandă ale Hamas se află sub un spital din Gaza: Acesta este și modul în care operează astfel de organizații și motivul pentru care ele rezistă (VIDEO)

Constantin Ciorobea, despre faptul că centrele de comandă ale Hamas se află sub un spital din Gaza: Acesta este și modul în care operează astfel de organizații și motivul pentru care ele rezistă (VIDEO)
Sursa foto: timesofisrael.com

Constantin Ciorobea, contraamiral de flotilă, a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru, unde a comentat subiectul referitor la faptul că centrele de comandă ale Hamas se află sub un spital din Gaza. “Acesta este și modul în care operează astfel de organizații și motiv”, a spus Constantin Ciorobea.

„Da, era de așteptat. De altfel, acesta este și modul în care operează astfel de organizații, care au intenția de a induce teroarea, de a se ascunde în spatele populației civile. Ăsta este modul în care aceste organizații rezistă, pentru că nu au puterea, nici curajul să se confrunte direct cu o structură militară, cum este cea a Israelului. De altfel, privind folosirea spitalului așa cum a demonstrat în acest videoclip generalul israelian, eu am comentat cumva la momentul în care a avut loc acea explozie, în parcarea spitalului, că acea lovitură nu putea fi a israelienilor, pentru că dacă era israelienilor, acolo vedeam o groapă de cel puțin 10 m.

Adică au identificat obiectivul militar, ceea ce acum s-a dovedit că acolo a fost un obiectiv militar, dar totuși, vedeți israelienii nu au lovit acel obiectiv militar sau să-i spunem obiectiv Hamas, ci evită să angajeze astfel de obiective care duc la foarte multe pierderi de vieți omenești, morți din rândul populației civile.

Probabil o să ceară Israelului evacuarea acelor zone, a zonei spitalului. Dacă se va reuși evacuarea zonei, probabil o să asistăm la o lovitură.”

Constantin Ciorobea a fost întrebat dacă ar fi posibilă evacuarea zonei spitalului, din punct de vedere logistic.

“Depinde de situația din zonă, depinde de numărul de pacienți din spital, dar ar fi normal ca populația civilă, care identifică astfel de obiective și faptul că prin viețile lor protejează niște obiective ale Hamas să părăsească zona, să elibereze acele locuri, pentru că ele în timp vor deveni până la urmă ținte ale Israelului, pentru că nici Israelul nu poate să accepte. Astăzi, a fost o rachetă care a ajuns în mijlocul Israelului, în capitală, deci nu poate să mai accepte la infinit, să fie lovit fără a avea posibilitatea să răspundă.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`