Congresul SUA va începe o nouă anchetă împotriva președintelui Trump

Congresul SUA va începe o nouă anchetă împotriva președintelui Trump

Congresul SUA se pregătește să demareze o nouă anchetă împotriva președintelui Trump și a apropiaților săi, în condițiile în care democrații îl acuză de abuz de putere, corupție și obstrucționarea justiției, potrivit g4media.ro.

Prin urmare, democratul Jerrold Nadler, șeful Comisiei Juridice din Camera Reprezentanților, a anunțat că va începe să solicite documente de la peste 60 de persoane şi entităţi, printre care și Donald Trump Jr., și directorul financiar al Organizației Trump.

„Nu avem probe pentru a începe procedura de «impeachment» împotriva președintelui Trump. «Impeachment-ul» este o cale lungă, iar noi nu avem încă faptele, dar suntem gata să demarăm o investigație proprie”, a declarat Nadler, citat de BBC.

Ar fi de reamintit că „impeachment-ul”, potrivit ABC News, este procedura constituțională americană prin care Camera Reprezentanților îl investighează pe președinte pentru o serie de fapte considerate ca fiind ilegale și, ulterior, îl pune sub acuzare cu o majoritate simplă. Dacă votul este pentru, procedura se mută în Senat, acolo unde se urmează același circuit legislativ și, dacă două treimi din senatorii americani votează pentru, președintele este oficial „condamnat” și demis.

În orice caz, inițiativa democraților vine după mărturia publică de miercuri a fostului avocat personal al lui Trump, Michael Cohen, care şi-a acuzat fostul şef că a minţit de multe ori în calitate de candidat şi după ce a devenit preşedinte.

Vestea vine pe fondul anchetei în care procurorul special Robert Mueller investighează un posibil complot între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia, dar și alte eventuale ingerințe ruse în peisajul alegerilor prezidențiale din 2016.

De partea cealaltă, Donald Trump susține că este victima unei campanii de hărţuire pusă la cale de democraţi cu ajutorul presei. Ba mai mult, liderul de la Casa Albă a pus eșecul de a încheia un acord cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, la summit-ul de la Vietnam de săptămâna trecută, pe seama situației politice de pe scena americană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`