Condamnare istorică în SUA. Hunter Biden, găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă. Câți zeci de ani de închisoare riscă fiul președintelui american (VIDEO)

Condamnare istorică în SUA. Hunter Biden, găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă. Câți zeci de ani de închisoare riscă fiul președintelui american (VIDEO)
Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden. Foto: Hepta - Abaca Press / Yuri Gripas/ABACA

Condamnare istorică în Statele Unite ale Americii. Hunter Biden, fiul lui Joe Biden a fost găsit vinovat de cumpărarea ilegală a unei arme de foc în 2018, perioadă în care era dependent de droguri, informează B1 TV. Hunter ar putea fi acum condamnat la 25 de ani de închisoare și la o amendă de până la 750.000 de dolari chiar înainte cu aproximativ o lună înainte ca țara să voteze la alegerile prezidențiale, conform Skynews. Decizia juriului face ca Hunter Biden să fie primul fiu de președinte american condamnat penal.

Juriul federal l-a găsit vinovat pe Hunter Biden de toate cele trei infracțiuni

Juriul federal, format din 12 persoane, l-a găsit vinovat pe Hunter Biden, fiul președintelui american, de toate cele trei infracțiuni: două privind minciuni în documentele necesare pentru achiziționarea unei arme de foc în 2018 și un al treilea privind deținerea ilegală a acesteia, pe când era și consumator de droguri.

În ciuda aparițiilor publice frecvente în care a vorbit despre lupta sa cu dependența de cocaină, Hunter a pledat nevinovat față de cele acuzate, iar avocații săi susțin că nu mai era consumator la momentul achiziționării armei. Ironia este că verdictul a venit chiar în ziua în care Joe Biden susține un discurs despre limitarea proliferării armelor de foc. Potrivit presei locale, președintele american spune că nu-şi va graţia fiul în cazul în care acesta va fi condamnat.

Fiul președintelui american este vizat și într-un alt proces

După decizia juriului, Biden ar putea să fie acum condamnat la 25 de ani de închisoare și să sufere o amendă de până la 750.000 de dolari. Specialiștii spun că Hunter poate să primească o pedeapsă mai ușoară, având în vedere faptul că este la prima sa abatere.

Cu toate acestea, fiul președintelui american este vizat și într-un alt proces, acolo unde este acuzat de fraudă fiscală, după ce s-a sustras printr-o stratagemă obligaţiei de a plăti impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari. Hunter a pledat nevinovat și în acest dosar, în care procesul urmează să aibă loc în septembrie, în California.

Cele întâmplate îl pot afecta considerabil pe Joe Biden, care încearcă să marcheze un contrast faţă de adversarul său republican, vizat în patru proceduri penale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)