Compania franceză Spanghero, implicată în scandalul cărnii de cal, îşi reprimeşte autorizaţia sanitară

Publicat: 19 02. 2013, 11:43
Firma franceză Spanghero, găsită vinovată la ordinea etichetării cărnii de cal ca fiind e vită, îşi va reprimi autorizaţia sanitară pentru activitatea de producţie de carne tocată, cârnaţi şi...

Firma franceză Spanghero, găsită vinovată la ordinea etichetării cărnii de cal ca fiind e vită, îşi va reprimi autorizaţia sanitară pentru activitatea de producţie de carne tocată, cârnaţi şi semipreparate, a anunţat luni ministrul francez pentru Agricultură, Stéphane Le Foll, relatează BBC.

Compania nu va putea în schimb să îşi reia activitatea de depozitare a materiilor prime congelate, a adăugat ministrul.

„În acest stadiu, 80 la sută din stocurile de carne au fost verificate, iar activitatea continuă pentru restul de 20 la sută. Raportul de anchetă complet şi definitiv va fi oferit vineri”, a declarat Foll.

Compania Spanghero, cu sediul la Castelnaudary (sud-vestul Franţei), este acuzată de „înşelătorie economică” în scandalul european privind carnea de cal găsită în produse semipreparate care ar fi trebuit să conţină vită.