Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria

Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria
Sursa foto: Freepik/ @sergiorojoes

Compania Coca-Cola a anunțat că retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic de jumătate de litru, în Austria.

Motivul pentru care au fost retrase sticlele

Motivul pentru care au decis acest lucru este din cauza unei defecțiuni a benzii de fabricație, care ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii de metal. Prin urmare, s-a decis să se ia această „măsură de precauţie”.

Consumatorii trebuie să știe că produsele retrase sunt sticlele de Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix, care au data de expirare între 4 februarie 2025 și 12 aprilie 2025, a transmis producătorul de băuturi, potrivit Știripesurse.

Ce precizări a făcut compania americană Coca Cola

Compania americană a precizat că nu poate exclude posibilitatea ca un „număr foarte limitat” de sticle de 0,5 litri să conțină „bucăți mici de metal, din cauza unei erori tehnice în producție”.

„Sfătuim clienţii să nu consume produsele potențial afectate, din cauza unui posibil risc pentru sănătate”, au transmis în comunicatul Coca-Cola, care susţine că avem de-a face doar cu „o măsură de precauție în strânsă cooperare cu autoritățile austriece”, care se aplică doar în cazul sticlelor de jumătate de litru.

„Toate celelalte dimensiuni de ambalaj și ambalaje sau alte mărci nu sunt afectate de această retragere.”

„Consumatorii pot returna produsele la punctele de vânzare cu amănuntul din Austria pentru rambursarea prețului de achiziție, chiar și fără a prezenta bonul de casă”.

„Regretăm incidentul și prezentăm scuze consumatorilor pentru orice inconvenient cauzat”, a mai transmis Coca Cola,  potrivit spotmedia.ro.

Purtătorul de cuvânt al Autorității Pieței din Viena, Alexander Hengl, a spus că cei 80 de inspectori monitorizează și se asigură să vadă dacă magazinele scot sticlele de pe rafturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană