Compania chineză BYD, investiție de miliarde de euro în Ungaria, pentru construcția primei fabrici din Europa

Compania chineză BYD, investiție de miliarde de euro în Ungaria, pentru construcția primei fabrici din Europa
Sursa foto: Captură video - YouTube

Producătorul chinez de automobile electrice BYD a semnat pre-contractul de vânzare-cumpărare al unei suprafeţe de teren de 300 de hectare amplasate la marginea oraşului Szeged, sudul Ungariei, unde intenționează să construiască prima sa fabrică din Europa, transmite hirado.hu.

Investiție de miliarde de euro, sunt create mii de locuri de muncă

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a notat că proiectul reprezintă una dintre cele mai importante investiţii din istoria economiei ungare, făcută de cel mai mare producător de maşini electrice din lume, precizând că „investiţia este de ordinul miliardelor de euro şi va crea mii de locuri de muncă”.

„Guvernul ungar va oferi, bineînţeles, sprijin financiar acestui proiect, valoarea sprijinului rămâne să fie definitivată în cadrul discuţiilor cu Comisia Europeană”, a adăugat Szijjarto.

”BYD, a ales Szeged ca centru de producţie european datorită faptului că oraşul are o experienţă internaţională în cercetare, un rang ştiinţific important, o infrastructură excelentă, o locaţie favorabilă şi o abordare ecologică”, anunța Primăria Szeged cu două zile înainte de Crăciun.

Cu cinci fabrici producătoare de automobile, Ungaria își consolidează poziția în industrie

Prin contractul semnat cu producătorul auto chinez, Ungaria își consolidează poziția în industrie. Viitoarea uzină BYD de la Szeged va fi a cincea fabrică de automobile din Ungaria, după fabrica Audi de la Gyor, Opel la Szenttgothard, Suzuki la Eszte și cea pe care BMW o construiește în prezent la Debrecen. De asemenea, BYD re deja în Ungaria, la Komarom, o fabrică în care asamblează microbuze electrice.

Începând din 2018, Ungaria se numără printre cei mai mari 20 de exportatori mondiali de automobile, a mai spus Szijjarto, adăugând că în ultimii 15 ani volumul de producţie al acestui sector a crescut de 3,5 ori, „depăşind pragul de 10.000 de miliarde de forinţi în 2022”.

BYD a vândut 526.409 de automobile complet electrice în ultimul trimestru al anului trecut, depășind pentru prima dată constructorul american Tesla Inc. și devenind cel mai mare vânzător mondial de automobile electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)