Comisia Europeană va interzice de anul viitor folosirea sticlelor tradiționale cu ulei de măsline pe mesele restaurantelor.
Astfel, de la 1 ianuarie 2014, uleiul prezent pe mesele localurilor din spațiul UE va trebui să fie ambalat în condiții de igienă maximă în fabrică, cu un dispozitiv de turnare prin care se va împiedica alterarea conținutului și va obligatoriu ca sticla să fie etichetată conform standardelor europene, scrie BBC News.
Comisia Europeana, partea executivă a UE, spune că această mutare vine în protecția consumatorului și va ridica nivelul de igienă.
Această măsură și-a atras deja critici din partea patronilor de restaurante.
”Chestia asta ne va afecta. Este alegerea noastră și avem libertatea de a alege. Noi ne luăm uleiul din Spania, de la o anumită fermă este produsul care-l servim clienților”, s-a plâns Sam Clark, patronul unui restaurant londonez.
Uleiul de măsline este un produs folosit des la frauda alimentară, fiind vândute produse de calitate inferioară cu etichete care spun contrariul.