Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise

Comisia Europeană recomandă noi măsuri statelor membre UE. Fumatul și vapatul ar putea fi interzise
Sursa foto: Freepik

Comisia Europeneană a stabilit marți o serie de recomandări pentru statele membre UE. Măsurile includ extinderea politicilor privind interzicerea fumatului și vapatului în zonele de aer liber, pentru a proteja mai bine copiii și tinerii.

Decizia finală va fi a statelor membre

Uniunea Europeană nu are competențe în politicile de sănătate, astfel că decizia finală cu privire la aceste recomandări le revine statelor membre. Dacă un stat nu ține cont de aceste recomandări, nu poate fi sancționat, transmite G4Media. 

Comisia Europeană a transmis că zonele în care recomandă ca fumatul să nu mai fie permis sunt zonele de recreere în aer liber, parcurile de distracții, ștrandurile, zonele în aer liber legate de spitale și școli, clădirile publice și stațiile pentru transportul în comun.

OMS a explicat care sunt pericolele la expunerea pasivă la fumul de țigară

Recomandările Comisiei Europene vin după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat care sunt efectele nocive ale expunerii pasive la fumul de țigară. Printre efectele negative se numără problemele respiratorii și cardiovasculare.

Tutunul este principalul factor de risc pentru cancer, astfel că planul european de luptă împotriva acestei boli și-a propus crearea unei „generații fără tutun” până în 2040, în care mai puțin de 5% din populația UE să consume tutun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`