Comisia Europeană, după demiterea Guvernului Maia Sandu în Parlamentul de la Chișinău: „Transmite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din această țară”

Comisia Europeană, după demiterea Guvernului Maia Sandu în Parlamentul de la Chișinău: Transmite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din această țară
Foto: pixabay.com

Guvernul moldovean condus de Maia Sandu a fost demis marți prin moțiune de cenzură în Parlamentul de la Chișinău! Pentru această moțiune au votat socialiștii președintelui pro-rus Igor Dodon și deputații Partidului Democrat, fosta formațiune a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Comisia Europeană a reacționat, printr-un purtător de cuvânt, privind situația din Republica Moldova și a transmis că moțiunea de cenzură transmită semnale îngrijorătoare privind evoluția reformelor promise în această țară.

„Votul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului din Republica Moldova ca urmare a întrebărilor privind procesul de recrutare a procurorului general transmite semnale îngrijorătoare privind procesul de reformă din această țară.

Coaliția a început un număr de inițiative pentru a respecta angajametele luate din luna iunie în domenii precum lupta împotriva corupției, independența justiției și investigarea fraudei bancare.
Nevoie pentru asemenea reforme nu încetează odată cu înlăturarea acestui guvern.

Parteneriatul cu Uniunea Europeană va rămâne axată pentru oferirea de beneficii reale pentru cetățenii moldoveni. În acest spirit, Uniunea Europeană este dispusă să lucreze cu cei din Republica Moldova care sprijină procesul de reformă precum a stabilit în Angajamentul de Asociere, în special privind lupta împotriva corupției și interese învestite indiferent de afilierea politică, asigurarea independenței justiției și depolitizarea instituțiilor publice.

Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și a respectului pentru statul de drept și standardele democratice”, arată Comisia Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:03 - Elena Lasconi: „Am votat cu încrederea că, astăzi, nimeni nu o să-și facă bagajul să plece în altă țară. Iubesc țara asta și continui să lupt pentru ea” (VIDEO)
10:52 - Un tânăr din Vâlcea a fost amendat și a rămas fără certificatul de înmatriculare al mașinii după ce și-a decorat autoturismul cu luminițe LED
10:45 - Un polițist de frontieră s-a împușcat în cap. Urma să efectueze paza la o secție de votare din Giurgiu
10:28 - Alegeri prezidențiale. Județele cu prezența cea mai mare la vot. Cine se află pe ultimele locuri
10:15 - Atac armat lângă ambasada Israelului din Amman: Trei polițiști răniți și atacator împușcat mortal
10:02 - Nicușor Dan: Pentru prezidențiale, am votat pentru democrație și pentru o direcție occidentală a României, iar la referendumul local, pentru ca Bucureștiul să devină un oraș ordonat, guvernabil, administrabil (VIDEO)
09:44 - Drone neidentificate observate deasupra a trei baze aeriene din Marea Britanie: „Continuăm să ne monitorizăm spaţiul aerian”
09:36 - Reprezentanții MAI au transmis primele date din România, după deschiderea urnelor: „Efectivele MAI au întocmit 3 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”. Principalele fapte interzise în ziua votului
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane