Comerțul cărnii de câine este interzis în Coreea de Sud. Ce sancțiuni implică nerespectarea legii

Comerțul cărnii de câine este interzis în Coreea de Sud. Ce sancțiuni implică nerespectarea legii
Foto ilustrativ: Shutterstock

Parlamentul din Coreea de Sud a adoptat, marți, un proiect de lege prin care interzice comerțul cărnii de câine.

Comerțul cărnii de câine, interzis

Adunarea Națională a Coreii de Sud a votat în favoarea proiectului de lege cu 208 de voturi pentru și niciunul împotriva și va intra în vigoare după o grație de trei ani. Proiectul prevede ca vânzarea, creșterea și sacrificarea câinilor pentru consum vor fi pedepsite cu până la trei ani de închisoare și cu amendă de 20.800 de euro, conform G4media.

Activiștii sunt foarte mulțumiți de această decizie și au salutat adoptarea proiectului de lege.

„Sunt încântată că Coreea de Sud poate închide acum acest capitol mizerabil al istoriei noastre şi se poate deschide unui viitor care respectă câinii”, a spus JungAh Chae, directoare executivă pentru Coreea de Sud a Humane Society International.

Practica tradițională a Coreei de Sud a luat sfârșit

Carnea de câine a reprezentat o parte a bucătăriei sud-coreene și se estimează că până la un milion de câini erau ucși anual. Dar, numărul a scăzut brusc de când coreeni au început să adopte aceste animale.

Parlamentul Coreii de Sud a mai încercat să interzică această practică, dar crescătorii de câini pentru consum s-au opus vehement. Legea vine la pachet cu niște compensații pentru ca firmele să renunțe la comerțul câinilor.

În jur de 1.100 de ferme cresc sute de mii de câini în fiecare an, care sunt destinați consumului, arată datele oficiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`