CNN: Prioritatea zero pentru serviciile de informații din SUA este să înțeleagă starea sănătății mintale a lui Vladimir Putin

CNN: Prioritatea zero pentru serviciile de informații din SUA este să înțeleagă starea sănătății mintale a lui Vladimir Putin
Putin se teme că ar putea fi otrăvit. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

Serviciile de informații din SUA au ca prioritate zero să înțeleagă și să afle care este starea de spirit și stare sănătății mintale a lui Vladimir Putin, după invazia Rusiei în Ucraina, notează CNN.

Motivul principal al deciziei este faptul că serviciile din occident încearcă să afle în ce măsură starea de spirit a președintelui din Rusia îi afectează și modul în care gestionează criza din Ucraina.

CNN: Prioritatea sero pentru serviciile din SUA este să afle starea de sănătate mintală a lui Putin

Motivația deciziei vine după ce observatorii lui Putin au speculat faptul că tipul său de comportament ar fi devenit din ce în ce mai neneregulat și irațional.

Încă de la începutul invaziei din Ucraina, de săptămâna trecută, SUA a cerut agenților de informații să culeagă cât mai multe informații despre cum se descurcă liderul rus și mai ales cum a fost afectată starea sa de răspunsul extrem de dur și solidar ar vecinilor din țara pe care a invadat-o.

Un oficial american ar fi declarat, potrivit sursei citate mai sus, că nu a existat nicio nouă evaluarea a stării de sănătate a lui Vladimir Putin, iar oficialii sunt în gardă în ceea ce privește o posibilă strategie prin care liderul de la Kremlin ar intenționa să provoace instabilitate, tocmai pentru a împinge SUA și aliații să îi dea ceea ce și-ar dori din tot acest conflict.

Vladimir Putin ar putea explora lumea criptomonedelor pentru a scăpa de sancțiunile Occidentului

Așa cum fac mulți oameni când discută despre lumea complexă a criptomonedelor, Vladimir Putin, întrebat despre beneficiile acestora, a menținut un fir narativ simplu: „Desigur, avem și anumite avantaje competitive aici (n.r. în lumea crypto), în special în așa-numitul minerit”. După evenimentele din acest weekend, când Rusia a fost lovită de sancțiuni financiare severe, președintele rus ar putea lua în considerare să valorifice aceste avantaje.

Putin a făcut declarație anterioară în ianuarie, la câteva zile după ce banca centrală a țării a propus o interdicție generală a tranzacționării și exploatării de criptomonede. În cazul bitcoin, piatra de temelie a criptomonedei, mineritul este procesul consumator de energie prin care computerele verifică noile tranzacții cu bitcoin – punându-le într-un registru virtual cunoscut sub numele de blockchain – și generează noi bitcoin ca recompensă pentru acea muncă.

Banca Rusiei a fost categorică în avertismentul său, spunând că exploatarea criptomonedei implică „riscuri semnificative pentru economie și stabilitatea financiară”.

O săptămână mai târziu, Putin părea să fie mai puțin sigur, subliniind că Rusia are avantaje în minerit de criptomonede datorită bogăției sale energetice uriașe și expertizei în domeniu.

Îndoielile lui Putin cu privire la un cripto-embargo complet s-ar fi putut adânci după ce Occidentul a aplicat presiuni masive asupra sistemului financiar al Rusiei cu noi sancțiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)