CNN: Președintele Joe Biden ar putea veni în vizită în Europa, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina

CNN: Președintele Joe Biden ar putea veni în vizită în Europa, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina
Joe Biden a transmis planurile de extindere a disponibilității mai mari a combustibilului. Foto: Hepta - Abaca Press / Sipa USA

Casa Albă poartă o serie de discuții cu privire la o eventuală vizită a președintelui Joe Biden în Europa, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. Mai mulți oficiali de top au efectuat aceste vizite, inclusiv vicepreședintele SUA, Kamala Harris, notează CNN.

Oficialii încearcă să poarte discuții timpurii cu privire la aceste vizite, după cum au precizat surse implicate în proces, pentru presa americană.

Joe Biden ar putea efectua o vizită în Europa

Călătoria ar urma să vină în urma vizitelor mai multor consilieri de top, inclusiv vicepreședintele SUA Kamala Harris și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Pentru moment, nicio călătorie nu a fost anunțată și nici nu ar avea un program planificat, mai scrie sursa citată mai sus.

Kamala Harris, vizită în România și Polonia

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris a efectuat săptămâna trecută o vizită în Polonia și una în România, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina. În țara noastră, Harris s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, alături de care a discutat despre conflictul de la graniță, dar și despre strategia NATO pentru protejarea flancului estic.

„Am discutat cu președintele, astfel în cât să reîntărim parteneriatul nostru. (…) Angajamentul SUA față de Articolul 5 este absolut ferm. Noi luăm foarte în serios acest lucru și suntem gata să acționăm și să înțelegem că un atac împotriva unei țări NATO este atac împotriva tuturor țărilor. (…) Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO.

Sunt aici în România astăzi ca să întăresc acest angajament și să mulțumesc poporului român puternic (…) puterea Alianței este acum mai mare decât oricând și puterea Alianței include angajamentul nostru să respectăm, să apărăm principiile noastre și să apărăm integritatea teritorială a țărilor independente, în acest caz Ucraina”, a declarat Kamala Harris, la Palatul Cotroceni, în timpul vizitei de vineri.

La finalul întâlnirii cu președintele Klaus Iohannis, înainte să ajungă la aeroport, Kamala Harris s-a oprit și a vizitat soldații americani de la Baza militară 90, potrivit G4media.ro.

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, a declarat vineri, într-o conferință comună cu președintele Klaus Iohannis, că SUA în continuare insistă pe diplomație, dar acțiunile Rusiei în Ucraina sunt absolut revoltătoare, așa că au fost impune sancțiuni, care-și dovedesc acum eficiența.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)