Ciocolata ar putea dispărea în următorii 30 de ani

Publicat: 03 01. 2018, 12:23

Ciocolata ar putea dispărea în următorii 30 de ani din cauza schimbărilor climatice severe din ultimul timp.

Arborii de cacao se dezvoltă în condiţii de umiditate crescută şi cu ajutorul tonelor de apă de ploaie, iar aceste două elemente ar putea deveni aproape inexistente în această regiune în următoarele câteva decenii, informează Gândul.

Un deficit de cacao de 100 de mii de tone este preconizat în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească, susțin sprecialiștii.

Două treimi din totalul acestui desert provine din vestul Africii, iar Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume, potrivit DailyMail.

Oficialii din Coasta de Fildeş şi Ghana încearcă să găsească soluţii pentru salvarea produsului lor naţional, plantaţiile trebuind să fie mutate în munţi, pentru a beneficia de condiţiile meteorologice propice.

Un raport al Administraţiei Naţionale pentru Oceane şi Atmosferă din Statele Unite arată că aproape 90% din cele peste 290 de producători de cacao nu vor mai putea susţine plantaţiile până în 2050.