GrupulPPFa anunţat că locul fondatorului Petr Kellner va fi preluat de Ladislav Bartonicek, unul dintre acţionarii companiei, conform unui comunicat publicat pe site-ul firmei.
„Per total, PPF Group deţine un sistem detaliat prin care îşi gestionează proiectele de investiţii. Compania susţine că decesul fondatorului nu va avea niciun impact asupra operaţiunilor zilnice din cadrul grupului. PPF va continua viziunile şi planurile de investiţii formulate de Petre Kellner şi echipa sa”, potrivit unuicomunicat, citat debusinessmagazin.ro.
Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și proprietarul Pro TV,a muritla sfârșitul săptămânii trecute într-un accident de elicopter în Alaska.Petr Kellnerera unul dintre cei cinci pasageri ai aparatului de zbor care fusese închiriat pentru heli-skiing, un sport care poate fi practicat și în România, în munții Țarcu.
La bordul elicopterului Airbus AS350 B3 se aflau trei oaspeți și doi ghizi. Pilotul și patru dintre pasageri ș-au pierdut viața în accidentul aviatic, iar o altă persoană se află în stare gravă. Elicopterul s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska, informeazăNew York Times.
Petr Kellnerera cel mai bogat om din Cehia, potrivit topului Forbes, cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari. El controla grupul PPF Group, care a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al Central European Media Enterprises (CME), compania – mamă a Pro TV.
Pe lângăPetr Kellner, și-au mai prierdut viața în tragedia aviatică Benjamin Larochaix din Cehia, doi ghizi ai cabanei și pilotul aparatului de zbor.
Petr Kellnerparticipa la o excursie în care urma să practice heli-skiing. Este vorba despre o activitate sportivă în care schiorii sunt duși cu elicopterul în munși, în zone complet izolate și sălbatice. De acolo ei coboară pe zăpada neatinsă prin locuri unde nu sunt amenajate pârtii.
La sfârșitul anilor 1950, elicopterele au început să fie folosite în Alaska și Europa pentru a se ajunge în zonele îndepărtate.
În 2010, mai multe grupuri ecologiste din Elveția au înaintat o petiție cu peste 15.000 de semnături guvernului elvețian, cerând interzicerea heli-schiingului. Acest sport este interzis în Germania și Franța.
În România, această activitate poate fi practicată în Munții Țarcu.