Cine schimbă România – Helmuth Duckadam, eroul din Cartea Recordurilor (VIDEO)

Cine schimbă România - Helmuth Duckadam, eroul din Cartea Recordurilor (VIDEO)

B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

A schimbat istoria celei mai iubite echipe de fotbal din România, Steaua. A intrat în Cartea Recordurilor graţie celor 4 penalty-uri apărate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, în faţa formaţiei FC Barcelona. Helmuth Duckadam este o legendă vie pentru iubitorii de fotbal şi un român de care suntem mândri.

Primii pași în fotbal i-a făcut în comuna natală, la echipa Semlacana, în 1974. Trei ani mai târziu se transferă la UTA Arad, iar în 1982 ajunge la Steaua, unde se impune ca titular în poartă.

„La Steaua, în 3 ani am obținut performanțe frumoase, câștigând două titluri de campion, Cupa României și sigur cel mai prețios trofeu, Cupa Campionilor Europeni”
, își amintește Helmuth Duckadam, președinte de onoare al clubului Steaua.

Însă deplina afirmare avea să o cunoască în 1986. În acel an, Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor. A apărat 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor Europeni şi a adus în România cel mai important trofeu al fotbalului european. De atunci, a fost supranumit Eroul de la Sevillia.

La mai bine de un sfert de veac, îşi aminteşte fiecare penalty în parte.

„Chiar dacă au trecut 26 de ani de la acel joc, sigur că îți aduci aminte cu plăcere. Cred că eu și colegii mei am adus o performanță pentru România”,
a mai spus Duckadam.

A cunoscut succesul, dar soarta a fost dură cu ”Eroul de la Sevillia”. La doar o lună şi jumătate de la marea performanţă a fost nevoit să pună mănuşile în cui.

„A urmat un moment neplăcut, după o lună, o lună jumătate, am suferit o intervenție chirurgicală, am avut un anevrism pe arteră, sub clavicula dreaptă, care a blocat circulația sângelui în brațul drept. Viața a fost foarte grea pentru că nu mai puteam juca, aveam 27 de ani”,
a declarat Duckadam.

S-a operat, i-a fost salvat braţul, dar problemele nu s-au sfârşit pentru campionul nostru. Medicii i-au interzis să mai joace fotbal, însă ca să îşi întreţină familia a făcut un efort şi a mai apărat 2 ani poarta celor de la Vagonul Arad, în Divizia B. Viaţa a început să îi zâmbească abia în 1994.

„Am avut o perioadă foarte grea până în 1994, când mi-am luat inima în dinți, am venit la București, unde cu ajutorul Corneliu Vadim Tudor m-am angajat la Poliția de Frontieră, unde am activat 7 ani de zile”, își amintește eroul.

S-a pensionat însă pe caz de boală tot din cauza problemelor medicale. Din 2009 reprezintă clubul Steaua, fiind preşedinte de onoare.

„Am fost sunat de patronul Stelei care m-a rugat să vin alături de Steaua și viața mi s-a schimbat în bine. M-a ajutat și în urmă cu 3 ani de zile când am avut o intervenție chirurgicală cu 9 mii de euro, din păcate a fost singurul care mi-a întins o mânaă de ajutor”, a mai spus Helmuth.

Până acum Duckadam s-a operat de patru ori la braţ. Ultima intervenţie chirurgicală a avut loc acum 2 luni la Spitalul Floreasca. Operaţia a vizat eliminarea unui anevrism arterial, în care se aflau şi două stenturi de la operaţii mai vechi, precum şi montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial, potrivit medicilor.

Helmuth Duckadam: Îmi amintesc cu plăcere performanța cu Steaua din 1986

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:02 - Opt persoane din Constanța sunt suspecte de furtul a tone de motorină din trenuri. Sunt în arest timp de 30 de zile
12:52 - Ascensiunea lui Călin Georgescu, e „efectul Trump”. Un profiler susține că Robert F. Kennedy Jr. va veni în România, să-l sprijine pe Georgescu
12:52 - Dan Vîlceanu, întrebat despre scenariul Eduard Hellvig – președinte PNL: Mi-e greu să cred că într-o democrație poți să iei pe cineva de la securitate să îl aduci la partid (VIDEO)
12:39 - George Simion l-a felicitat pe Călin Georgescu. „Sunt bucuros că suveranismul a ieșit pe primul loc”
12:24 - Nicușor Dan: Nu se întâmplă în sociologie ca cineva să aibă acum două săptămâni 3%, acum o săptămână 10% și în ziua votului 20% / E obligatoriu să fie aleasă o președintă care nu are vreun dubiu ca România să fie în UE și NATO
12:16 - Cine este soția lui Călin Georgescu, Cristela Georgescu. Ce profesie are posibila viitoare prima doamnă a României
12:12 - Kremlinul spune că nu știe cine este Călin Georgescu. Moscova nu a auzit prea multe despre opinia lui
12:03 - General român, după victoria lui Călin Georgescu: Avem nevoie de o resetare a partidelor politice, a media, a instituțiilor statului. Duminică vom vota fie pentru pro-euroatlantism, fie pentru anti-euroatlantism (VIDEO)
11:56 - Surse: Ciolacu intenționează să demisioneze de la șefia PSD. El a anunțat deja mai mulți lideri social-democrați
11:46 - Orban: Votul la prezidențiale a fost un vot împotriva Sistemului / Georgescu nu are nicio legătură cu democrația, au câștigat mesajele care incită la ură / Rusia înseamnă sărăcie, autocrație, lipsă de respect față de viața omului (VIDEO)