Cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin la Kremlin. Numele vehiculate

Cine l-ar putea înlocui pe Vladimir Putin la Kremlin. Numele vehiculate
Vladimir Putin mută de urgență mii de ucraineni în zone precum Serbia, Caucazul de Nord sau Orientul Îndepărtat. Foto: Hepta - Sergey Guneev

În contextul în care războiul din Ucraina, sau așa-numita „operațiune militară specială” cum o numesc liderii ruși, nu merge deloc cum a fost plănuit, iar sancțiunile Occidentului au pus deja în genunchi economia Rusiei, au început speculațiile în legătură cu zilele pe care le va mai alea Vladimir Putin la Kremlin. The Telegraph a făcut o listă a liderilor ruși care i-ar putea lua locul.

Serghei Șoigu, vehiculat ca succesor al lui Vladimir Putin

Analiștii exclud varianta ca Putin să demisioneze, iar scenariul cel mai probabil e ca el să fie îndepărtat de la putere de serviciile de securitate sau de armată.
Zilele acestea a umblat zvonul că Serghei Șoigu, ministrul Apărării, ar plănui o lovitură de stat. Asta după ce alte speculații arătau că el va fi pus sub acuzare pentru corupție, o ”pedeapsă” pentru eșecul invaziei în Ucraina.

Șoigu e la conducerea Ministerului Apărării încă din 2012, deși nu a fost militar, ci inginer. Totuși, el a reușit să promoveze o reformă în armată, câștigând loialitatea soldaților, dar și a generalilor.

E singura figură politică importantă care s-a strecurat în anturajul lui Putin fără să fi fost un vechi prieten al acestuia din KGB sau de pe vremea când era la Sankt Petersburg.

The Telegraph consideră că Șoigu ar avea capacitatea să-l îndepărteze pe Putin.

Cine l-ar mai putea înlocui pe Vladimir Putin la președinția Rusiei

Alte nume vehiculate, dar cărora nu li se dau șanse, sunt Alexander Bortnikov, directorul FSB, serviciul de securitate, și Viktor Zolotov, comandantul Gărzii Naționale.

Invocat este și numele lui Mihail Mișustin, actualul premier al Rusiei. El e în funcție din 2020 și ar fi prima persoană desemnată președinte, conform Constituției, dacă lui Vladimir Putin i s-ar întâmpla ceva. Totuși, nici el nu e cotat cu prea multe șanse, căci nu e în centrul puterii de mult timp, așa că nu are o rețea consolidată de aliați.

Și Dmitri Medvedev, fost președinte și fost premier al țării, e vehiculat. El ocupă acum o funcție mai mult onorifică – vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)