Cine este partenerul de cursă prezidențială al vicepreședintei SUA. Kamala Harris a făcut alegerea

Cine este partenerul de cursă prezidențială al vicepreședintei SUA. Kamala Harris a făcut alegerea
În imagine: Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Bob Karp

Kamala Harris și-a ales partenerul de cursă pentru Casa Albă. Este vorba despre guvernatorul Tim Walz din Minnesota, au afirmat patru persoane apropiate procesului.

Înainte de a lua decizia finală, vicepreședinta SUA a avut interviuri cu trei candidați importanți: guvernatorul din Minnesota Tim Walz, senatorul american Mark Kelly din Arizona și guvernatorul Josh Shapiro din Pennsylvania, scrie CNN.

Kamala Harris l-a ales pe Tim Walz ca partener de cursă prezidențială

Oficialii familiarizați cu aceste demersuri au declarat că echipa de campanie a lui Harris pregătește un anunț pe rețelele de socializare cu cei doi.

Finanțele și trecutul potențialilor parteneri de cursă au fost analizate de echipa de evaluare a lui Harris și de fostul procuror general Eric Holder, a cărui firmă de avocatură Covington & Burling LLP.

Holder și biroul său s-au ocupat de prezentări detaliate despre fiecare dintre finaliști. Vineri a avut loc o întâlnire de o oră și jumătate cu ministrul transporturilor, Pete Buttigieg.

Decizia pe care Kamala Harris a fost una dintre cele mai importante din cariera sa politică, ținând cont că vicepreședinta vrea să organizeze o campanie solidă pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidențiale de pe 5 noiembrie.

Totodată, decizia pe care Kamala Harris a făcut-o va influența și direcția viitoare a Partidului Democrat, ridicând candidatul ales în fruntea listei pentru viitoarele confruntări prezidenţiale.

Tim Walz a fost membru al Congresului timp de 12 ani

Tim Walz, care a fost educator, se află la al doilea mandat de guvernator al statului Minnesota și este președintele Asociației guvernatorilor democrați. El a fost membru al Congresului timp de 12 ani, respectând un district rural cu tendințe conservatoare, care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat majoritar de republicani.

Săptămâna trecută, Tim Walz a lansat o serie de atacuri memorabile împotriva republicanilor, chiar dacă cea mai notabilă contribuție a sa a fost determinarea de a eticheta Partidul Republican, în special candidatura prezidențială formată din fostul președinte Donald Trump și senatorul Ohio JD Vance.

Vicepreședinta Kamala Harris a fost amenințată cu moartea de un bărbat din Virginia, SUA. Acuzatul a fost arestat, după ce a publicat pe rețelele de socializare mai multe amenințări la adresa Kamalei.

„Kamala Harris trebuie să fie arsă de vie. O voi face personal, dacă nimeni altcineva nu o face. Vreau ca ea să sufere o moarte lentă, agonizantă”, a scris el într-una dintre postări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie