Cinci măsuri prin care britanicii pot fi taxați pentru că au întors spatele Europei

Cinci măsuri prin care britanicii pot fi taxați pentru că au întors spatele Europei
Foto:abcnewsradioonline.com

După referendumul din Marea Britanie, din 28 de state membre ale Uniunii Europene vor mai rămâne doar 27. Reacțiile după votul britanicilor au fost dintre cele mai variate: în timp ce unii au felicitat decizia cetățenilor, alții i-au blamat că au votat în necunoștință de cauză, în timp ce unii mai speră că Marea Britanie va rămâne în blocul comunitar, alții se gândesc la modalități de a-i penaliza pe aceștia pentru șocul adus Europei.

Jurnaliștii de la DcNews au identificat cinci măsuri prin care Marea Britanie ar putea fi pedepsită pentru că ”a dat cu flit Europei”.

Prima ar fi concedierea miilor de cetățeni britanici din Comisia Europeană plătiți cu bani buni europeni. Oricum aceștia nu ar mai avea dreptul să muncească în C.E. și trebuie evitată situația în care ar exista un conflict de interese: un cetățean al unei țări concurente blocului UE să lucreze în centre de comandă ale structurii comunitare.

Și pentru că britanicii au ales să plece, ei ar trebui să plătească despăgubirile pentru încheierea contractelor înainte de termen.

O a doua măsură ar fi mutarea de la Londra a Agenției Europene a Medicamentului, structură care generează venituri importante prin locurile de muncă generate și taxele încasate.

”Excluderea Marii Britanii din sistemul acordării automate a licențelor/autorizațiilor de punere pe piață. (…) În cazul nerecunoașterii automate a competențelor, experții britanici vor lucra mai greu în Europa”, este a treia modalitate de pedepsire a britanicilor.

De asemenea, se poate vorbi și despre introducerea de vize pentru cetățenii britanici care călătoresc pe continent, lucru care le-ar crea un disconfort.

”Taxarea serviciilor financiare drept extracomunitare va duce la mutarea marii finanțe din City în centrele de afaceri de la Paris și Frankfurt. Taxele vamale vor face produsele britanice mai scumpe”, este încă una dintre măsurile identificate de DcNews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri