Cifre record pentru Bulgaria în sezonul estival. Românii, cei mai numeroși turiști străini. Expert în turism: „Are și avantajul unei alte clime și structuri de relief” (VIDEO)

Cifre record pentru Bulgaria în sezonul estival. Românii, cei mai numeroși turiști străini. Expert în turism: „Are și avantajul unei alte clime și structuri de relief” (VIDEO)
Foto: Pixabay

Turismul bulgar a înregistrat cifre record în sezonul estival, chiar mai mari decât cele din 2019, de dinaintea pandemiei. Țara de la sud de Dunăre a fost vizitată peste 2,4 milioane în această vară, iar românii au fost cei mai numeroși dintre străini, a relatat Andreea Moraru, duminică, la Știrile B1 TV.

Românii, cei mai numeroși turiști străini din Bulgaria

Situația a fost comentată de Traian Bădulescu, expert în turism.

„În Bulgaria, au reușit să fie organizați și au ascultat cerințele tour-operatorilor internaționali, care aduc foarte mulți turiști străini. La ora actuală, în Bulgaria, pe litoralul bulgăresc, sunt hoteluri unde 70%, 80%, 90% din turiști sunt români”, a spus Traian Bădulescu.

Datele Institutului Național de Statistică arată că în această vară pe litoralul bulgăresc au fost 348.000 de turiști români.

„Bulgaria are și avantajul unei alte clime și structuri de relief, pentru că la ei sunt dealuri, au plaje destul de late și de calitate, și într-adevăr văd o organizare foarte bună în general în Bulgaria. Până la urmă, este țara noastră vecină și prietenă”, a adăugat expertul în turism.

În lunile iunie și iulie, numărul turiștilor din Bulgaria a înregistrat o creștere de 4% față de nivelul din 2019. Mulți hotelieri de pe litoralul bulgăresc au camerele pline și la jumătatea lunii septembrie.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie