Chipsurile din greieri sunt tot mai căutate în rândul tinerilor din Marea Britanie. Fondatoarea companiei de snacks-uri susține că o porție are același număr de calorii pe care o conține un ou crud.
Fondatoarea Clara Best a inventat gustările făcute din greieri de casă-insecte liofilizate și măcinate, iar studenții britanici sunt tot mai încântați de aceste produse.
Snacks-urile din greieri ar fi bogate în proteine, cu „grăsimi bune” și fără gluten. Tinerii apreciază din ce în ce mai mult aceste gustări și epuizează stocurile tot mai repede.
Anul acesta, Clara Best a vândut 25.000 de pungi de chipsuri cu greier, relatează Daily Star.
„Studenții sunt foarte entuziasmați de acest lucru și majoritatea sunt vegetarieni sau chiar vegani, așa că sunt foarte interesați. Acum e cel mai bun moment, deoarece oamenii sunt conștienți de proteinele alternative. Toți au alternative pentru lapte în frigider. Cred că era foarte necesar să aducem această conștientizare pentru toată lumea în ceea ce privește alternativele la lapte, alternativele la carne, alternativele la proteine, care acum sunt cerute. Și aici intervin insectele”, a spus fondatoarea companiei alimentare Saved.
Tânăra fondatoare susține că a descoperit aceste proteine din insecte, după ce a renunțat să mai consume înlocuitorii din carne „ultraprocesați” din supermarketuri.
Chipsurile din greieri au mai multe arome, printre care smântână și ceapă, paprika afumată, ierburi mediteraneene și brânză maturată.
Noile gustări ale Clarei au fost vândute cel mai bine în campusurile Universității de Arte din Londra și ale London Business School.