CORONAVIRUS | 89 de oameni au murit numai sâmbătă. Bilanțul epidemiei crește alarmant. Traumele trăite de medicii din Wuhan (VIDEO)

CORONAVIRUS | 89 de oameni au murit numai sâmbătă. Bilanțul epidemiei crește alarmant. Traumele trăite de medicii din Wuhan (VIDEO)

Imagini şocante în China! Medicii care îngrijesc bolnavii de coronavirus din Wuhan au urme pe faţă de la echipamentele de protecţie, poartă scutece şi dorm pe holurile spitatelor, relatează Fox News, citat de B1 TV.

Medicii care îngrijesc pacienţii bolnavi de coronavirus din Wuhan, China, au publicat pe reţelele sociale fotografii cu urmele lăsate pe faţa lor de echipamentele de protecţie pe care le poartă.

Aceştia lucrează în schimburi interminabile şi poartă toți timpul mănuşi de protecţie pentru a se proteja de virusul care a îmbolnăvit peste 37.000 de oameni şi a ucis peste 810. Încă 89 de oameni au murit numai sâmbătă din cauza coronavirusului

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Din cauza acestor mănuşi, pe mâini apar leziuni care încep să sângereze după mai multe ore de purtare.

Unul dintre membrii departamentului de cercetare de la spitalul pulmonar Wuhan, a spus că a petrecut peste 12 ore testând posibile cazuri de coronavirus în laborator, în fiecare zi.

Există informaţii despre medici care poartă scutece pentru adulţi, de teamă să nu-şi strice echipamentul când folosesc toaleta.

Un medic a declarat pentru ”South China Morning Post” că nu a fost acasă de două săptămâni.

China a trimis peste 400 de cadre medicale militare la Wuhan pentru a ajuta doctorii să reziste în faţa numărului mare de pacienţi.

Unii medici au semnalat că se confruntă şi cu violenţa pacienţilor frustraţi.

„Mulţi nu pot găsi un pat. Dar ce putem face? Medicii şi asistentele lucrează nonstop, chiar şi tura de la miezul nopţii e mereu completă. Suntem înconjuraţi de pacienţi care tuşesc alături de noi toată noaptea”, a adaugat doctorul.

Săptămâna trecută, UNICEF a trimis la Wuhan inclusiv măşti şi costume de protecţie, dar accesul în oraş este dificil, în condiţiile în care carantină a fost instituită încă de pe 23 ianuarie.

Wuhan şi oraşele înconjurătoare din provincia Hubei sunt blocate de câteva săptămâni, deoarece oficialii din China vor să împiedice răspândirea virusului.

Pe de altă parte, transportul este blocat, iar pentru pacienţi este dificil să ajungă la secţiile de izolare şi la spitale.

Oficialii guvernamentali au ordonat construirea unui spital de 1.000 de paturi în numai 10 zile, iar de curând a fost deschis deja şi cel de-al doilea spital improvizat la Wuhan, cu capacitate de 1.600 de paturi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)