China susține că a descoperit semnale de la o civilizație extraterestră

China susține că a descoperit semnale de la o civilizație extraterestră
China susține că a descoperit semnale de la o civilizație extraterestră. Sursa Foto: Twitter/@TheInsiderPaper

Oamenii de știință din China au anunțat că Sky Eye, radiotelescopul gigant de 180 de milioane de dolari din regiunea Guizhou, a înregistrat o serie de semnale care ar putea proveni de la o civilizație extraterestră, informează The Daily Mail.

China spune că este posibil să fi detectat semnale de la civilizații extraterestre

Sky Eye, un telescop cu diametrul de 500 de metri, cu sediul în provincia Guizhou din China, a detectat semnale electromagnetice neobișnuite despre care oamenii de știință susțin că ar putea avea origini extraterestre.

Informația a fost dezvăluită într-un raport al Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului Chinei pentru Știință și Tehnologie, cu sediul la Beijing, dar articolul a fost șters la scurt timp, notează Bloomberg.

Semnalele electromagnetice cu bandă îngustă detectate de Sky Eye, cel mai mare radiotelescop din lume, diferă de cele înregistrate anterior, iar cercetătorii le investighează în continuare, anunță Zhang Tonjie, cercetător șef al unei echipe de căutare a extratereștrilor din care fac parte experți de la Universitatea din Beijing, Observatorul Astronomic Național al Academiei Chineze de Științe și Universitatea din California, Berkeley.

Echipa a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020 în timp ce procesa datele colectate în 2019 și a găsit un alt semnal suspect în 2022 în timp ce observa exoplanete – planete din afara sistemului nostru solar.

De asemenea, Zhang Tonjie a susținut că în ceea ce privește acest semnal care se află în mijlocul controverselor din prezent, experții nu exclud posibilitatea ca acesta să reprezinte o interferență radio care trebuie studiată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`