China spune că exercițiile militare de lângă Taiwan au vizat „aroganța” separatiștilor

China spune că exercițiile militare de lângă Taiwan au vizat „aroganța” separatiștilor
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lan Hongguang

China a afirmat, miercuri, că recentele exerciții militare din apropierea Taiwanului au fost menite să combată „aroganța” forțelor separatiste. De partea cealaltă, principalul favorit din cursa prezidențială taiwaneză a acuzat China că încearcă „să anexe” insula, relatează Reuters.

Taiwan, o insulă revendicată de China, a anunțat în septembrie că a observat zeci de avioane de vânătoare, drone, bombardiere și alte aparate de zbor, precum și nave de război, și portavionul chinez Shangdong operând în apropiere.

Înmulțirea activităților militare chineze a sporit riscul de „a scăpa de sub control” evenimentele și de izbucnire a unei ciocniri accidentale, a avertizat ministrul apărării de pe insula autoguvernată.

China: Exercițiile militare de lângă Taiwan, menite să combată „aroganța” separatiștilor

Întrebat despre înmulțirea exercițiilor militare și despre îngrijorările Taiwanului, purtătorul de cuvânt al Biroului chinez care se ocupă de Taiwan a confirmat exercițiile armatei chineze.

„Scopul este acela de a combate cu hotărâre aroganța forțelor separatiste de independență ale Taiwanului și a acțiunilor lor de a căuta să obțină independența”, a declarat Zhu Fenglian, într-o conferință de presă la Beijing.

„Provocarea independenței Taiwanului continuă 24 de ore din 24, iar acțiunile Armatei de Eliberare a Poporului (armata chineză, n.r.) de apărare a suveranității naționale și integrității teritoriale sunt mereu în desfășurare”, a adăugat Zhu.

Ea a îndemnat populația din Taiwan să facă distincție între ce e „corect și greșit” și să se opună ferm mișcării de indepedență, precum și să coopereze cu China pentru a menține pacea și stabilitatea în Strâmtoarea Taiwanului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)