China speră la o reunificare completă după ce a revendicat teritoriul Taiwanului. Autoritățile de la Taipei, în dezacord cu Beijingul

China speră la o reunificare completă după ce a revendicat teritoriul Taiwanului. Autoritățile de la Taipei, în dezacord cu Beijingul
Foto: Pixabay

China speră la o reunificare completă după ce a revendicat teritoriul vecinului său, Taiwan. Cu toate acestea, autoritățile de la Taipei nu sunt de acord cu cererile de la Beijing.

Visul politicienilor chinezi: „O singură China”

„O singură China” pare să fie visul politicienilor chinezi care se arată a fi încrezători în privința îndeplinirii dezideratului.

Politicienii au declarat la Hong Kong că sunt încrezători și capabili să încheie reunificarea Chinei cu Taiwanul, întrucât situația din prezent în ceea ce privește securitatea din strâmtoarea care îi desparte este „complexă și gravă”.

„Preşedintele taiwanez Lai Ching-te incită fără motiv la confruntare armată. Însă timpul şi evenimentele continuă să joace în favoarea celor care pledează pentru reunificarea naţională”, au susținut politicienii în cadrul întâlnirii desfășurate în Hong Kong, scrie Gândul.

Atât în luna mai anul acesta, cât și în luna iunie, Taiwanul a detectat de mai multe ori avioane care survolau în jurul insulei.

Pe 27 iunie, Ministerul Apărării din Taiwan a detectat în doar 24 de ore 35 de avioane chineze, după mai multe intruziuni de la investirea noului președinte, Lai Ching-te la Taipei.

De asemenea, pe 15 mai, Taiwanul a detectat 45 de avioane chineze în apropierea teritoriului său. Anunţul a fost făcut miercuri, 15 mai, de Ministerul Apărării, cu mai puţin de o săptămână înainte de instalarea în funcţie a noului preşedinte Lai Ching-te, un partizan al fermităţii în faţa Beijingului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`