China, schimbare radicală în ceea ce privește restricțiile Covid-19. Chiar și cei care prezintă simptome pot merge la serviciu

China, schimbare radicală în ceea ce privește restricțiile Covid-19. Chiar și cei care prezintă simptome pot merge la serviciu
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Liau Chung-ren

Guvernul chinez și-a schimbat drastic politica anti-Covid după protestele din ultima perioadă, iar strategia „zero Covid” pare că devine istorie cu rapiditate.

Autoritățile de la Beijing au anunțat că oricine poate merge la muncă „în mod normal”, chiar și cei care au simptome de Covid.

China, schimbare radicală în ceea ce privește restricțiile Covid-19

La începutul lunii, China și-a schimbat brusc politica, ridicând majoritatea restricțiilor sanitare în vigoare, timp de aproape trei ani, de la apariția primelor cazuri în orașul Wuhan.

Un val de cazuri a cuprins țara de când restricțiile au fost ridicate, dar autoritățile au încercat să convingă locuitorii de natura „benignă” a virusului, în ciuda naturii sale contagioase. Înainte de proteste, un singur caz a fost suficient pentru a închide orașe pentru milioane.

Municipiul-provincie Chongqing, cu o populaţie de 30 de milioane de locuitori, este unul dintre primele care a autorizat revenirea la muncă a celor cu simptome de Covid. „Pacienţii asimptomatici şi uşor simptomatici pot merge la muncă în mod normal”, se arată într-un anunţ al autorităţlor locale, publicat duminică, scrie Digi24.

Conform unei așa-numite politici stricte „zero COVID”, chinezii au fost recent testați pentru virus aproape zilnic și plasați în carantină obligatorie în cazul unui test PCR pozitiv. Odată ce sunt găsite câteva cazuri, comunitățile și chiar orașele întregi pot fi închise.

Persoanele cu simptome ușoare pot merge la muncă

Provincia Zhejiang, învecinată cu Shanghai, a decis, de asemenea, că persoanele care prezintă simptome uşoare pot „continua să lucreze”, cu condiţia să îşi ia „măsuri de protecţie”.

China nu ar fi pregătită să facă faţă acestui val de infectări, se tem experţii, pe măsură ce ţara continuă să se redeschidă, iar milioane de persoane în vârstă, vulnerabile, sunt încă nevaccinate.

Cei 22 de milioane de locuitori ai capitalei Beijing sunt afectaţi în mod deosebit de valul de cazuri de infectare, fără precedent în acest oraş de la începutul pandemiei şi care s-a răspândit cu viteză în ultimele zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:44 - Ștefan Pălărie, după ce un tânăr de 16 ani a murit la urgențe, la Tg. Jiu: “2 ani biologici au făcut diferența între pot sau nu pot să-l operez liniștit. Pare că asistăm la un colaps generalizat al sistemului sanitar” (VIDEO)
16:40 - Dan Cristian Popescu, despre scandalul fermelor de boți: Toți politicienii am întâlnit de-a lungul timpului conturi care păreau false. Odată a trebuit să blocăm întreaga țară India (VIDEO)
16:26 - Cum este traiul în New York. Povestea unei românce care locuiește acolo (VIDEO)
16:19 - România și-a câștigat grupa din BJK Cup la junioare / Duelul de joi al senioarelor ar putea fi amânat
16:11 - Laurențiu Gîdei respinge acuzațiile că ar exista un blat între PSD și AUR: „Nu am auzit prostie mai mare ca asta. Este inuman să te justifici că nu avem niciun fel de blat cu extremiștii de la AUR” (VIDEO)
16:05 - Un polițist din penitenciarul Bistrița-Năsăud este acuzat de luare de mită. A fost prins în timp ce primea bani de la un deținut
15:53 - Newsweek: George Simion a cheltuit milioane din bani publici în campanie. La cine au ajuns sumele
15:44 - Metale grele, găsite în ciocolata Lindt. Plumbul și cadmiul au efecte nocive asupra sănătății, mai ales asupra copiilor și femeilor însărcinate. Compania se află în centrul unui imens proces colectiv, în SUA
15:39 - BNR: Datorita externă a României a crescut cu 18 miliarde de euro în primele 9 luni ale 2024. La cât a ajuns
15:34 - Ce sancțiuni au primit doi medici de la spitalul din Târgu Jiu? Primele măsuri în cazul adolescentului de 16 ani care a fost lăsat să moară