China schimbă raportările despre decesele provocate de COVID-19. La cât a ajus numărul victimelor

China schimbă raportările despre decesele provocate de COVID-19. La cât a ajus numărul victimelor
sursa foto: hepta photo agency / Cheng Min

China se află în centrul unor noi controverse după ce bilanțul oficial al victimelor cauzate de COVID-19 a crescut semnificativ vineri. Asta după ce primăria Wuhan, epicentrul pandemiei a raportat un număr suplimentar de 1.290 de decese

În urma acestei raportări oficiale numărul total al deceselor provocate de COVID-19 în Wuhan a urcat la 3.869 numărul total al deceselor cauzate şi la 4.632 bilanţul total al deceselor din China.

Explicația oferită de autoritățile chineze pentru revizuirea raportărilor oficiale indică faptul că bilanțul a luat până acum în calcul doar rapoartele întârziate ale instituţiilor medicale, nu și pacienții care au murit în casele lor, informații care ar fi fost centralizate ulterior.

Cum era de aștepat, această schimbare a bilanțului a alimentat zvonurile potrivit cărora China a încercqat să ascundă adevărata dimensiune a răspândirii COVID-19.

China continuă însă să nege că a existat o acoperire a informațiilor prvind focarul de coronavirus în țară, scrie bbc.com.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a explicat că noul bilanț reflectă de fapt o actualizare a informațiilor, și nu o încercare de mușamalizare. De asemenea, a subliniat că aceasta este o practică valabilă și în cazul altor state.

Cele mai afectate state de pandemia de COVID-19

Europa are peste 1 milion de cazuri confirmate deCOVID-19, iar Spania și Italia sunt statele cele mai afectate.

Dacă autoritățile italiene au diagnosticat cu infecție cucoronavirusaproape 185.000 de persoane, raportând peste 19.000 de decese, italienii au aproape 169.000 de cazuri și au trecut de 22.000 de decese.

Totuși, la nivel global, SUA rămân cea mai afectată națiune, cu peste 678.000 de cazuri confirmate deCOVID-19și circa 35.000 de decese.

Tot SUA dețin și recordul de testare, cu peste 3,4 milioane de teste efectuate de la debutul pandemiei. Un eventual Top 3 ar fi completat de Germania, cu 1,7 milioane de teste efectuate, respectiv Rusia, cu 1,6 milioane. De altfel, la momentul redactării articolului, doar Italia mai trecuse de 1 milion de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie