China: Rămășițele unor cai și trăsuri care datează de acum 3.000 de ani, descoperite într-un mormânt (FOTO)
Arheologii chinezi au descoperit în rămășițele a unor cai și trăsuri care datează de pe vremea dinastiei Zhou din provincia chineză Henan, care a domnit acum 3.000 de ani, scrie Daily Mail.
Săpăturile au scos la iveală mai multe schelete de cai, așezate simetric, alături de trăsurile la care erau ancorați, datând din anul 770 î.Hr. Fosilele au păstrat în formă foarte bună dovezile existenței bronzului și a ceramicii de la începutul dinastiei Zhou.
Arheologii sunt de părere că mormintele aparțin unei personalități din timpul dinastiei chineze, argumentele fiind materialele descoperite, precum și inscripițiile, care indică spre o persoană cu un nivel mijlociu în societate.
Exceptând artefactele în sine, descoperirea reprezintă o descoperire importantă pentru istorici, arătând detalii clare asupra obiceiurilor de înmormântare din timpul dinastiei Zhou, cea mai durabilă dinastie din istoria Chinei.
Dinastia Zhou a durat între anii 1045 î.Hr. și 256 î.Hr. a durat mai mult decât orice dinastie din istoria Chinei, deși controlul efectiv politic și militar a Chinei de către dinastia a durat doar în timpul dinastiei Zhou de Vest. În timpul Zhou, a fost întrodusă prelucrarea fierului în China, în timp ce această perioadă a istoriei chineze este cunoscută ca apogeul de lucrului în bronză. Dinastia, de asemenea, a durat din perioada în care limba scrisă a evoluat de la etapa vechi așa cum se vede din inscriptiile pe bronz din Zhou de Vest, pînă la începutul etapei moderne, sub forma de un script arhaic clerical care au apărut în perioada tardivă a Statelor Combatante.