China n-a fost afectată de pana Microsoft. Țara nu e dependentă de serviciile de IT străine, anunță presa de stat

China n-a fost afectată de pana Microsoft. Țara nu e dependentă de serviciile de IT străine, anunță presa de stat
Sursa foto: pixabay

Pana Microsoft Windows care a afectat vineri afacerile străine și hotelurile de lux din China a lăsat neatinsă infrastructura cheie a țării, de la companiile aeriene la bănci, în mare măsură neafectată, potrivit surselor din industrie și postărilor pe rețelele sociale.

Aeroporturile din China nu au fost afectate de pană

În China continentală nu au existat rapoarte de avarii de infrastructură, în timp ce multe aeroporturi din regiunea Asia-Pacific, de la Hong Kong până în Australia, au fost afectate de pana Microsoft. Aeroporturile internaționale din Beijing și Shanghai funcționau normal.

În același timp, eroarea Windows care a dus la un ecran albastru pe computere a devenit un subiect fierbinte pe platformele de socializare din China, cum ar fi Weibo, deoarece multe birouri de afaceri străine din toată țara au fost afectate de defecțiune.

Pe Xiaohongshu, o platformă chineză de socializare asemănătoare Instagram, mai mulți utilizatori s-au plâns de dificultatea de a se caza în hoteluri internaționale în franciză, cum ar fi Sheraton, Marriott și Hyatt, în orașele chinezești.

Întrucât serviciile publice ale Chinei au rămas în mare parte neafectate, site-ul Microsoft din China și canalele de socializare nu au emis nicio notificare de urgență.

Internauții chinezi au glumit că Microsoft le-a acordat o jumătate de zi liberă

Imunitatea Chinei la pana Microsoft care a afectat întreaga lume a arătat dependența redusă a țării de furnizorii de servicii străini, cum ar fi Microsoft și compania de antivirus CrowdStrike.

În ultimii ani, China a lansat o campanie în departamentele sale guvernamentale și în operatorii-cheie de infrastructură pentru a înlocui hardware-ul și sistemele străine cu unele interne.

Deocamdată se crede că pana a fost cauzată de o actualizare de software de la gigantul de securitate cibernetică CrowdStrike, care a lovit sistemele bazate pe Windows din întreaga lume. CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, a confirmat vineri dimineața, ora locală, prin intermediul platformei de socializare X, că compania sa lucrează pentru a rezolva problema.

Pe Weibo, internauții chinezi au glumit că Microsoft „le-a acordat o jumătate de zi liberă”. Un comentator a spus că „compania noastră tocmai a trecut la noi computere cu sistemul HarmonyOS, așa că nu ne putem bucura alături de tine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`