China își redeschide granițele în plin val de COVID / Documente interne arată că s-ar fi înregistrat circa 250 de milioane de infectări în 20 de zile

China își redeschide granițele în plin val de COVID / Documente interne arată că s-ar fi înregistrat circa 250 de milioane de infectări în 20 de zile
China relaxează restricțiile anti-COVID în plin val de infectări. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

China se redeschide pentru turiști și cei cu viză de muncă sau studiu chiar într-o perioadă în care se confruntă cu unul dintre cele mai agresive valuri de coronavirus. Autoritățile chineze au renunța la măsurile draconice ale politicii „Zero COVID”, pe fondul creșterii numărului de revolte și proteste. Numai că au renunțat prea brusc la măsuri, iar efectul e creșterea rapidă a numărului de infectări și decese.

China se redeschide în plin val de coronavirus

După trei ani de granițe închise, Beijingul va renunța, din 8 ianuarie, la ultimele restricții față de turiști și va „optimiza” aranjamentele de vize ale străinilor care vor să muncească sau să studieze în China, dar și ale celor care vor să se reunească cu familiile lor.

Și restricțiile privind numărul de zboruri vor fi eliminate, informează BBC.

De asemenea, Comisia Națională de Sănătate a anunțat că boala provocată de coronavirus va fi retrogradată în „clasa B” a bolilor infecțioase, ceea ce înseamnă că nu va mai fi obligatorie carantina.

Totuși, cei care intră în China vor trebui în continuare să-și facă un test PCR.

Creștere masivă a numărului de cazuri COVID în China

Deciziile au fost luate în contextul în care această țară, din care a și izbucnit pandemia de coronavirus, se confruntă cu un agresiv val de infectări. Asta pentru că autoritățile, reacție la revoltele tot mai dese ale oamenilor față de măsurile draconice anti-COVID, au renunțat prea brusc la politica „Zero COVID” și la aceste măsuri.

Rezultatul e o creștere rapidă a numărului de infectări și, implicit, de decese.

Autoritățile chineze nu comunică numărul victimelor, dar documente interne, scurse pe rețelele sociale și în presa occidentală, arată că în China s-ar fi înregistrat circa 250 de milioane de infectări doar în intervalul 1 – 20 decembrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)