China: Cel puțin 50 de morți în urma mai multor cutremure, cu magnitudini de până la 5,6 pe scara Richter

China: Cel puțin 50 de morți în urma mai multor cutremure, cu magnitudini de până la 5,6 pe scara Richter
Update 14:00: Conform celui mai recent bilanț, cutremurele succesive din sud-vestul Chinei s-au soldat cu cel puțin 50 de morți și 150 de răniți, cei mai multi din ținutul Yiliang. Cel puțin 100.000 de...

Update 14:00: Conform celui mai recent bilanț, cutremurele succesive din sud-vestul Chinei s-au soldat cu cel puțin 50 de morți și 150 de răniți, cei mai multi din ținutul Yiliang. Cel puțin 100.000 de persoane au fost evacuate din zona în care s-au produs seismele.

O serie de cutremure a lovit sud-vestul Chinei, în urma cărora cel puțin 20 de persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite, conform mass-mediei de stat chineze. Seismele au avut loc la granița provinciilor Yunnan și Guizhou, cel mai mare având loc la 11:19 ora Beijungului (05:19 ora României), potrivit agenției de știri Xinhua, citată de BBC.

US Geological Survey a înregistrat cele mai puternice două seisme ca având magnitudinea de 5,6.

Mai mult de 20.000 de case au fost afectate, potrivit Xinhua, care citează surse din interiorul guvernului. Ținutul Yiliang din Yunnan pare să fi fost cel mai grav lovit. Sute de rezidenți locali s-a strâns pe străzile pline de cărămizi și pietre, se arată în imagini date de postul de stat CCTV.

Se pare, totuși, că oamenii nu sunt panicați. Oficialii locali au afirmat că mai multe echipe au fost trimise pentru a distribui corturi și pături celor afectați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`